Pracuję w restauracji jako kelnerka. Ostatnio obsługiwałam fajną rodzinkę (rodzice + 2dzieci). Po rozliczeniu Pan podszedł do mnie i zwrócił uwagę, że nabiłam jedną pepsi zamiast 3 i żeby doliczyć te dwie pepsi. Niby mały gest, a cieszy bardzo! ʕ•ᴥ•ʔ
Jeżeli jakimś cudem czyta to Pan, to pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz!
@domcz: imo to jest tak normalne zachowanie i naturalne że nie wiem z czego się cieszysz, ale potem sobie przypominam jak większość ludzi się zachowuje i już wiem xD
@domcz: bierze 500+ to go stac na taki gest. Samotny sfrustrowany wykopek inormatyk 15k, niedosć że cieszyłby sie z twojego nieszczescia, to jescze cała historie opisałby na mikro wyzywając cie od głupich karyn co niepotrafią do 10 policzyć, i wogóle #bekazpodludzi
@domcz: myślę że sporo ludzi w ogóle nie czyta rachunków, które przynosi kelner wierząc, że wszystko jest policzone uczciwie. Brak zwrócenia uwagi w takiej sytuacji wcale nie musi oznaczać że klient to Janusz i właśnie siedzi i się cieszy jak to przyoszczedził, tylko koleś nawet nie zwrócił uwagi, że na rachunku było 10zl mniej lub wiecej.
@OmarBongo gurla ja w manekinie w lodzi zaplacilem rachunek 10 zl za czyjas herbate zamiast za swoj caly posilek kolo 100 zl, cos mi nie pasowalo wrocilem,okazalo sie ze nowa kelnerka , oczywiscie dostala zjebe od kierowniczki chociaz przekonywalem ze nic sie nie stalo. Musialaby oddac sama, czujedobrzeczlowiek.
@LowcaZMroku: też się podobnie kiedyś poejbałem XD dałem panstwu rachunek z sąsiedniego stolika na 60 zł kiedy mieli zapłacić 110zl XD zabolało trochę XD
Jeżeli jakimś cudem czyta to Pan, to pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz!
#czujedobrzeczlowiek #poznan #gastronomia
Podobno ostatnio przeprowadzono badania nad uczciwością :) Poznań zajął w Polsce pierwsze miejsce, sama Polska też całkiem wysoko.