Wpis z mikrobloga

Pracuję w restauracji jako kelnerka. Ostatnio obsługiwałam fajną rodzinkę (rodzice + 2dzieci). Po rozliczeniu Pan podszedł do mnie i zwrócił uwagę, że nabiłam jedną pepsi zamiast 3 i żeby doliczyć te dwie pepsi. Niby mały gest, a cieszy bardzo! ʕʔ

Jeżeli jakimś cudem czyta to Pan, to pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz!

#czujedobrzeczlowiek #poznan #gastronomia
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@domcz: szanuje, też takich ludzi spotykam jako kelner, ale na jedną taką osobę, przypadają 3 co se wychodzą i Elo XD BO ZAPOMNIELIŚMY, SORKI XD.
  • Odpowiedz
@domcz: bierze 500+ to go stac na taki gest. Samotny sfrustrowany wykopek inormatyk 15k, niedosć że cieszyłby sie z twojego nieszczescia, to jescze cała historie opisałby na mikro wyzywając cie od głupich karyn co niepotrafią do 10 policzyć, i wogóle #bekazpodludzi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 67
@domcz: myślę że sporo ludzi w ogóle nie czyta rachunków, które przynosi kelner wierząc, że wszystko jest policzone uczciwie. Brak zwrócenia uwagi w takiej sytuacji wcale nie musi oznaczać że klient to Janusz i właśnie siedzi i się cieszy jak to przyoszczedził, tylko koleś nawet nie zwrócił uwagi, że na rachunku było 10zl mniej lub wiecej.
  • Odpowiedz
@OmarBongo gurla ja w manekinie w lodzi zaplacilem rachunek 10 zl za czyjas herbate zamiast za swoj caly posilek kolo 100 zl, cos mi nie pasowalo wrocilem,okazalo sie ze nowa kelnerka , oczywiscie dostala zjebe od kierowniczki chociaz przekonywalem ze nic sie nie stalo. Musialaby oddac sama, czujedobrzeczlowiek.
  • Odpowiedz