Wpis z mikrobloga

To pogardliwe bzdury. Pogardliwe. Dotarło?

Bo nie każdy musi i nie każdy chce być profesorem.

@motaboy: Tak samo jak nie każdy musi mieć wygodne życie i dwa razy w roku wakację. Możesz to sobie nazwać pogardą, ale to właśnie jednostce powinno zależeć na jej losie. Skoro ktoś decyduje się na wykonywanie najprostszych prac, lub nawet na bezrobocie to powinien wziąć odpowiedzialność za swoje czyny.

Najbardziej sparszywiałe są w Polsce w tej
  • Odpowiedz
Wybacz, ale mimo wszystko staram się nie obrażać ludzi, z którymi rozmawiam

@duncanidaho2: Właśnie to zrobiłeś i dlatego cię tak nazwałem. A jak wspomniałem - z takimi nie rozmawiam. Niespecjalnie mam ochotę te bzdury komentować, bo to klasyka wprowadzona do dyskursu publicznego przez wszelkiej maści "uealastyczniaczy". Prowadzenie firmy to nie przedszkole dla maminsynków - nie potrafisz wypracować zysku pozwalającego zapłacić pracownikow, to wynocha na taśmę do fabryki.

Przedsiębiorcy to nie święte krowy
  • Odpowiedz
To żadna "przedsiębiorczość" tylko próba oszukania państwa i współobywateli na podatkach. I bardzo słusznie że pojawiają się próby ograniczania tego typu złodziejstwa.

@motaboy dziecko drogie, czy ty umiesz czytać? Wyrażenie zaznaczyłem różnymi podmiotami. Czego tutaj nie rozumiesz? Nazywając mnie złodziejem naruszasz moje dobra.

nie potrafisz wypracować zysku pozwalającego zapłacić pracownikow, to wynocha na taśmę do fabryki.
  • Odpowiedz
@Zarzadca jak będzie startował na ścianie wschodniej to obstawiam że zrobi top5 wynik w kraju, a jak ma zachodniej to top10. Ludzie w większości kojarzą to z bardzo korzystnymi dla siebie rozwiązaniami
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Ja to może i nie, ale rząd wybrany m.in. moimi głosami już jak najbardziej. A ty albo się dostosujesz i zrobisz to, o co ten rząd grzecznie acz stanowczo cię poprosi, albo się spakujesz. Summa summarum będzie tak, jak ci powiedziałem żebyś zrobił. Tyle, że zajmie ci to znacznie więcej czasu, a tak mógłbyś zacząć już teraz i szybciej miałbyś z głowy.
  • Odpowiedz
@motaboy całkiem możliwe że tak. Tylko nadal jestem ciekaw, kto wtedy będzie płacił za spłaszczanie dochodów na dole drabinki społecznej? Jeśli dalej to społeczeństwo będzie podążało tą drogą, wypędzi że swoich granic osoby, które do publicznej kasy wkładają dużo a nie wyciągają z niej nic. To kto wtedy będzie płacił za wakacje tych którym należy się wyjazd na wakacje dwa razy w roku?
  • Odpowiedz
kto wtedy będzie płacił za spłaszczanie dochodów na dole drabinki społecznej?

@duncanidaho2: Na przykład ja. Zresztą gadanina o emigracji to zazwyczaj marudzenie malkontenta. Ludzie którzy wyjeżdżają i tak bardzo często wracają. Bo w Polsce są po prostu u siebie.
  • Odpowiedz
  • 0
Otóż w cywilizowanym państwie wszystkim powinno zależeć na tym, żeby podział dochodów był jak najbardziej spłaszczony - szczególnie na dole drabiny społecznej.

Normalnie komunizm w pełnej krasie, czy się stoi czy się leży 1500 się należy.
  • Odpowiedz