Aktywne Wpisy
President_Hubert +252
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.3% (321)
- Nie 4.7% (16)
#bekazpisu #bekazprawakow #bekaznarodowcow #polityka
@motaboy: Tak samo jak nie każdy musi mieć wygodne życie i dwa razy w roku wakację. Możesz to sobie nazwać pogardą, ale to właśnie jednostce powinno zależeć na jej losie. Skoro ktoś decyduje się na wykonywanie najprostszych prac, lub nawet na bezrobocie to powinien wziąć odpowiedzialność za swoje czyny.
@duncanidaho2: Właśnie to zrobiłeś i dlatego cię tak nazwałem. A jak wspomniałem - z takimi nie rozmawiam. Niespecjalnie mam ochotę te bzdury komentować, bo to klasyka wprowadzona do dyskursu publicznego przez wszelkiej maści "uealastyczniaczy". Prowadzenie firmy to nie przedszkole dla maminsynków - nie potrafisz wypracować zysku pozwalającego zapłacić pracownikow, to wynocha na taśmę do fabryki.
Przedsiębiorcy to nie święte krowy
@motaboy dziecko drogie, czy ty umiesz czytać? Wyrażenie zaznaczyłem różnymi podmiotami. Czego tutaj nie rozumiesz? Nazywając mnie złodziejem naruszasz moje dobra.
@duncanidaho2: Na przykład ja. Zresztą gadanina o emigracji to zazwyczaj marudzenie malkontenta. Ludzie którzy wyjeżdżają i tak bardzo często wracają. Bo w Polsce są po prostu u siebie.
Normalnie komunizm w pełnej krasie, czy się stoi czy się leży 1500 się należy.