Aktywne Wpisy

mickpl +815
Hołownia na przedwyborczo-paralentoeuropejskim standupie pedzioł "Polska 2050 nie poprze kredytów 0%" oraz "nigdy więcej programów takich jak kredyty 2%"
Well, that escalated quickly XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #codzienneministerstworozwoju #polityka
Well, that escalated quickly XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #codzienneministerstworozwoju #polityka
źródło: hołownia
Pobierz
PrawaRenka +128
#przegryw
Gówniaki podobno se teraz jeżdżą na wycieczki szkolne do Włoch, a ja mogłem co najwyżej do Częstochowy poklęczeć se. Brutalne ehh
Gówniaki podobno se teraz jeżdżą na wycieczki szkolne do Włoch, a ja mogłem co najwyżej do Częstochowy poklęczeć se. Brutalne ehh

Zacznijmy od przedsiębiorczości. Na poniższym wykresie widać odsetek samozatrudnionych od 1980. Obecnie mniej niż w 1980, tendencja spadkowa. Z danych GUSu wynika, że w II kwartale 2017 stanowili oni 17,5% ogółu pracujących, do tego część z tego to kombinatorzy wykonujący de facto pracę najemną.
Innymi słowy - w PRLu były te słynne paróweczki korwinowskie, a w jego ostatniej dekadzie kierunek reform w polityce gospodarczej był zbliżony na pewnych płaszczyznach do krajów dalekiego wschodu realizujących socjalistyczną gospodarkę rynkową.
Obecnie możemy wyjeżdżać z Polski na zachód Europy bez przeszkód, ale do Stanów Zjednoczonych już nie, nadal trzeba mieć wizy. Młodzież wyjeżdża do Europy Zachodniej i tam zostaje. Ci ludzie byli kształceni w Polsce z naszych podatków, a będą budować potęgę innych państw. Wyjeżdżają, duża część z nich zostaje za granicą, tam rodzą dzieci, które w znakomitej większości Polakami już nie będą. O to właśnie chodzi naszym konkurentom, o pozbawianie nas socjomasy, o osłabianie demograficzne Polski przy jednoczesnym wzmacnianiu swoich krajów. Bardzo wielu Polaków przez swoje kompleksy w stosunku do zachodu, traci swoją tożsamość. W PRL nie można było krytykować socjalizmu i ZSRR, obecnie na cenzurowanym jest krytyka kapitalizmu, podważanie zasadności naszej obecności w imperialistycznych sojuszach UE i NATO, oprócz tego dochodzi cała masa politycznie poprawnych bzdetów.
#antykapitalizm #ekonomia #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #redpill #korwin #prl #4konserwy #neuropa #libertarianizm #ciekawostkihistoryczne #historia
źródło: comment_3Z29gKTefwe6re2g1KFcKgorJm6dxZ1t.jpg
Pobierz@Revmir: Ty serio wierzysz, w co napisałeś? Jeżeli tak, to wybacz, ale ile Ty masz lat?
A gdyby pójść w drugą stronę? Scalenie UE w jeden organizm, z jednym budżetem, polityką społeczną i gospodarczą? Wtedy nie miałoby znaczenia kto gdzie mieszka i za czyje się kształcił. Wydaje mi się to bardziej pro ludzkim rozwiązaniem niż pro państwowe ograniczanie przepływu ludności.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem PiS, ale nie wierzę, że nawet jak się w swoim autorytaryzmie rozwinie, to i tak do pięt,
@Takiseprzecietniak: można jakieś statystyki na ten temat? Mówię o okresie po odwilży. W III RP był też seryjny samobójca, nie mówiąc już o takich rzeczach jak tajne wiezienia CIA.
Dla twojej wiadomości - na Sybir do tylko końca 46 roku wywieziono ok 50 tys Polaków z terenów zabranych przez Ruskich. Z terenów dzisiejszej Polski ok 20 tys. I to są jedynie szacunki, bo prawdziwe liczby są z pewnością o wiele większe.
@Revmir: Proponuję odłożyć strony z wszelakimi teoriami spiskowymi.