Wpis z mikrobloga

@Neurohaox: Były plotki, że wróci dawny przeciwnik. Czyżby Irenicus wyszedł z piekła? Inwazja Ilithidów ma być na późniejszym etapie przygody i nie jest główną osią gry. Albo kolejne starcie z bosem z Siege of Dragonspear ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do trzech razy sztuka by było. W końcu w SoD odwiedza się Avernus. Do piekła i z powrotem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@albertbranka: Jest w kanonie. Z BG to w ogóle popieprzona sprawa. Kiedyś gry były całkowicie oderwane od kanonu Forgotten Realms. Później do kanonu FR wpleciono chyba dwie książki Athansa i jedną Karpyshyna. Teraz chyba jest tak, że książki nie są kanoniczne, a gry są. Sytuacja bardziej zagmatwana niż z kanonem Star Wars, a nie śledziłem kalendarza krain od czasu trzeciej edycji, bo nie podobało mi się, co się tam porobiło
  • Odpowiedz
@Szydruch: Kiedyś było tak, że gry nie były kanoniczne. Odwoływały się do kanonicznych wydarzeń, jak np. Czas Niepokoju itd., ale sama postać wychowanka Goriona i jego droga do boskości była już niekanoniczna na szerszym tle kanonu Frogotten Realms.

Ostatnio oglądałem trochę materiałów z kanału "To ja go tnę!" i tam w sumie rozróżniają kanon Baldur's Gate od oficjalnego kanonu Forgotten Realms. W samych publikacjach Baldurowych jest bałagan, bo np. Heroes
S.....n - @Szydruch: Kiedyś było tak, że gry nie były kanoniczne. Odwoływały się do k...
  • Odpowiedz