Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #pracbaza #zarobki #studbaza
Zastanawiam się na jaki chvj ja te studia robiłem, 5 lat Polibuda w mieście top5, Automatyka i Robotyka. Niby poważny kierunek wszystko super. Po studiach pojechałem robić jako inżynier budowy od elektryki bo to pierwsza poważna praca i tak akurat wyszło że się załapałem. Odłożyłem na kredyt na mieszkanie, chciałem wrócić i normalnie sobie do roboty chodzic i zamiast prz3pi3rdalac hajs na wynajmie to sobie spłacać swoje.
No i chodzę sobie na rozmowy o pracę, tu inżynier projektu, tu inżynier czegoś tam. A wszędzie mi mówią 5k netto xd
Krwa za angielski perfekt, bądź co bądź jak na Polskę dosyć przyzwoite studia na podobno wartościowym kierunku, Excel wszystko na formułach, makrach, tabelach przestawnych, solverach, add-inach, CADy, srady, znajomość norm. Czyli typowy zestaw korposzczura jest plus to co każdy nowy się musi w nowej firmie nauczyć w zależności od specyfiki zawodu/firmy/branży. Nie mówię że jestem jakiś płatek śniegu, po prostu w szoku jestem za ile się pracuje w tym pi3rdolniku gdzie bądź co bądź coś tam trzeba wysiłku włożyć. Już nie mówię o pracy automatyka czy czegoś związanego z produkcją w Polsce bo zarobki podobnie żenujące, a robota bardziej zj3bana
Zastanawiam się na jaki chvj ja te studia robiłem, 5 lat Polibuda w mieście top5, Automatyka i Robotyka. Niby poważny kierunek wszystko super. Po studiach pojechałem robić jako inżynier budowy od elektryki bo to pierwsza poważna praca i tak akurat wyszło że się załapałem. Odłożyłem na kredyt na mieszkanie, chciałem wrócić i normalnie sobie do roboty chodzic i zamiast prz3pi3rdalac hajs na wynajmie to sobie spłacać swoje.
No i chodzę sobie na rozmowy o pracę, tu inżynier projektu, tu inżynier czegoś tam. A wszędzie mi mówią 5k netto xd
Krwa za angielski perfekt, bądź co bądź jak na Polskę dosyć przyzwoite studia na podobno wartościowym kierunku, Excel wszystko na formułach, makrach, tabelach przestawnych, solverach, add-inach, CADy, srady, znajomość norm. Czyli typowy zestaw korposzczura jest plus to co każdy nowy się musi w nowej firmie nauczyć w zależności od specyfiki zawodu/firmy/branży. Nie mówię że jestem jakiś płatek śniegu, po prostu w szoku jestem za ile się pracuje w tym pi3rdolniku gdzie bądź co bądź coś tam trzeba wysiłku włożyć. Już nie mówię o pracy automatyka czy czegoś związanego z produkcją w Polsce bo zarobki podobnie żenujące, a robota bardziej zj3bana
Tylko 255,99$ [975zł] Xiaomi Mi 9SE 6/64GB
Tylko 289,99$ [1104zł] Xiaomi Mi 9SE 6/128GB
Tylko 369,99$ [1408zł] Xiaomi Mi 9 6/64GB
Tylko 399,99$ [1522zł] Xiaomi Mi 9 6/128GB
BONUS( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko 164,99$ [628zł] Redmi Note 7 4/64GB
Xiaomi Mi 9SE 6/64GB
255,99$
Najniższa cena w historii
Dostawa Priority Line bez ryzyka VAT
Xiaomi Mi 9SE 6/128GB
289,99$
Xiaomi Mi 9 6/64GB
369,99$
Xiaomi Mi 9 6/128GB
399,99$
Redmi Note 7 4/64GB
164,99$
Xiaomi Mi 9 SE jest nieco pomniejszoną wersją Mi 9. Oba urządzenia mają bardzo podobne obudowy z metalu i szkła, w których umieszczono ekrany Super AMOLED z niedużym wcięciem w górnej części w kształcie kropli. W Mi 9 SE zastosowano jednak mniejszy, blisko 6-calowy ekran o rozdzielczości FullHD+ (2340 x 1080 pikseli). Plusem jest również to, że Mi9 SE ma ten sam ekranowy czytnik linii papilarnych.
Mi 9 SE dostępny jest w fioletowym i niebieskim wariancie, które mienią się innymi kolorami, a także klasycznej wersji czarnej. Mi 9 SE ma złącze USB 2.0 typu C, ale pozbawiony jest tradycyjnego gniazda słuchawkowego Jack 3,5 mm.
Telefon ma potrójny aparat, identyczny główny sensor 48 Mpix jak Mi9. Z przodu również pojawił się aparat 20 Mpix, który wspomagany jest przez algorytmy uczenia maszynowego.
Mi 9 SE jest pierwszym na rynku smartfonem na układzie Snapdragon 712. Jest to ulepszona wersja Snapdragona 710, której dwa wydajne rdzenie Kryo 360 mają podniesione taktowanie z 2,2 GHz do 2,3 GHz. Wydajność układu w grach ma dodatkowo poprawiać Game Turbo. Układ Qualcomma współpracuje z 6 GB RAM.
Mi 9 SE ma ogniwo 3070 mAh. Nie obsługuje bezprzewodowego ładowania, ale wspiera szybkie ładowanie po kablu ( ładowarka 18 W). Telefon wyposażono ponadto w Bluetooth 5.0 z aptX HD, diodę IR zamieniającą smartfon w pilot oraz moduł NFC. Sprzęt oparto na systemie Androidzie 9 Pie z MIUI jak we flagowym Mi 9.
To na prawdę świetny telefon o parametrach flagowca. Lepsza opcja niż Xiaomi Mi8 czy Poco F1.
#gearbest #xiaomi #mi9 #mi9se #sebeksspoleca #redminote7