Niektórzy to mają nasrane we łbach. O ile wiem to życzenie komuś śmierci jest karalne. Ja nie mówię, że temu człowiekowi nie należy się kara, ale od tego jest proces i sąd oraz kara zgodna z prawem. Nie żyjemy w średniowieczu, lecz niektórzy chyba o tym zapominają. #zalesie
@Banicjusz Prawo srawo. Prawo nie jest idealne. Co jest złego w ucięciu ręki za kradzież? Generalnie jakby każde przewinienie było karane śmiercią to świat by się szybko uregulował
Połowa wykopu mentalnie w średniowieczu, co 2 wykopek na wykopalisku by za zbrodnię zabił a za przestępstwo na zwierzaku by by człowieka i jego rodzinę najchętniej torturował aż do śmierci
@Banicjusz: w takich wyjatkowych przypadkach akurat jestem za grupa ktora chce go nabic na pal, ale oczywiscie po sprawiedliwym procesie i jak bedzie winny.
@bedist Nie powiedziałem, że polskie prawo jest dobre tylko że jest i obowiązuje i według niego są wykonywane wyroki a nam zwykłym szarym ludziom nic do tego, bo nie jesteśmy w stanie go zmienić. Czytaj ze zrozumieniem.
@Banicjusz: to juz nie chodzi nawet o niego, tylko o nastepnych ktorzy chcieli by taka zbrodnie popelnic, mysle ze rozrywanie końmi bardziej by odstraszalo niz kara wiezienia ( ͡°͜ʖ͡°)
@Banicjusz: W Polsce powinna zostać przywrócona kara śmierci. Ten człowiek jest bezwartościowy. Zabił Kristinę bo ona go nie lubiła i czuł w niej zagrożenie będąc związany z jej matką. Co lepsze, mamusia przedstawiała go jako kuzyna.
@bedist: Według prawa nie wyjdzie. Nie ma przesłanki, że jest możliwy do resocjalizacji, a bez tego nikogo nie wypuszczą. Chyba, że sędzia pijany, albo zeuropeizowany. Polscy sędziowie wyznają zasadę, że im niższa kara tym lepiej oraz im starsza osoba, tym niższa kara.
@Twinkle: Nikt niczego nie przywróci, bo łamie to prawa człowieka.
Niektórzy to mają nasrane we łbach. O ile wiem to życzenie komuś śmierci jest karalne. Ja nie mówię, że temu człowiekowi nie należy się kara, ale od tego jest proces i sąd oraz kara zgodna z prawem. Nie żyjemy w średniowieczu, lecz niektórzy chyba o tym zapominają.
#zalesie
Ale taguj #januszehistoriiprawa
@Pimenista: odwet to nie kara
Komentarz usunięty przez autora
Polscy sędziowie wyznają zasadę, że im niższa kara tym lepiej oraz im starsza osoba, tym niższa kara.
@Twinkle: Nikt niczego nie przywróci, bo łamie to prawa człowieka.