Wpis z mikrobloga

@paulinnaa po c--j chcą być wyższe jak niskie dziewczyny są słodkie? Zawsze mnie zastanawiała ta logika kobiet. Jestem za niska to c--j założę niewygodne buty żeby optycznie być wyższą. Kompleksy czy jak? To tak jakby facet włożył skarpete do majtek i szpanowal jakiego wielkiego ma kutonga.
Zupełnie bez sensu.
  • Odpowiedz
@Kur_Piejak no dla niektórych takie buty są wygodne. Na pewno te co mają koturn, są wygodniejsze, niż np szpilki.
No jak nie chcą być karłami, co niczego nie dosięgną, to czemu miałyby nie nosić takich butów? ¯_(ツ)_/¯
Ja sama jestem wysoka i wolę płaskie buty, bo jest w nich wygodniej a raczej też prowadzę taki tryb życia, że szpilki by mi przeszkadzały
Skarpeta do majtek to bardziej odpowiednik skarpet w staniku
  • Odpowiedz
@smk666: @Tosca303: W sumie to jest dosyć stare określenie na szpan, do tej pory używane przez murzynów w USA, no ale Polska 100 lat za murzynami, więc dopiero teraz młodzież zaczęła używać i myślą że są na czasie (lol).

Samo słowo wychodzi z angielskiego zwrotu napinać mięśnie - 'to flex muscles'.
  • Odpowiedz
z angielskiego zwrotu napinać mięśnie - 'to flex muscles'.

@Pivoo:
Tyle to się domyśliłem ale w czarnym folklorze nie siedzę toteż dzięki za ciekawostkę, że zwrot nie jest relatywnie świeżym wymysłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz