Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 696
To co dziś zobaczyłem przeszło me wyobrażenia w kwestii tego jak szalone może być wyposażenie biura. Nowy budynek z 7000 (!) pracowników którzy za 2 miesiące się tu wprowadzą z kilku innych rozsianych po mieście, pracować będą przy 38 i 42 calowych monitorach.
#pracbaza #pracait #paniekierowniku
silentpl - To co dziś zobaczyłem przeszło me wyobrażenia w kwestii tego jak szalone m...

źródło: comment_9FRofj04BBxr805UNU8UUC47gN6JKWQr.jpg

Pobierz
  • 225
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@silentpl: open space - najwiekszy szajs jaki istnieje. Zero a te monitory bedą powodowac tylko ból głowy od kręcenia... xD 100 razy lepsze są dwa osobne monitory niz jeden duzy. Na jednym jak powiekszą okno to rozciagnie sie na caly ekran i bedzie jezdzenie myszą po ekranie. No chyba, ze muszą byc jakies wykresy na sztywno ciągle poakzane to rozumiem. Ale wciąż open space... Ani grama prywatnosci, odgornie ustawiona klima,
  • Odpowiedz
  • 9
@wujekG: za kilka tygodni pokaże Wam jaka budują im siłownię i miejsca do spotkań :) obiecuję że jest tak samo na wypasie jak te monitory.
  • Odpowiedz
  • 1
@silentpl: open space - najwiekszy szajs jaki istnieje. Zero a te monitory bedą powodowac tylko ból głowy od kręcenia... xD 100 razy lepsze są dwa osobne monitory niz jeden duzy. Na jednym jak powiekszą okno to rozciagnie sie na caly ekran i bedzie jezdzenie myszą po ekranie.

@monarchista: potwierdzam. Tej szerokości mam trzy monitory koło siebie i myślę że o wiele wygodniej się na takich pracuje niż na
  • Odpowiedz
@silentpl Ale o co Ci chodzi? To jest zwykle biuro, pracuje przy Telkomie dla budynków klasy A w Warszawie i co drugie biuro tak wygląda od środka. Znam budynki gdzie zaimplementowano najnowocześniejsze systemu zarządzania budynkami, którymi z poziomu aplikacji ustawisz wszystko co jest w budynku, jak klima, moc światła, nawet przepływ powietrza w poszczególnym metrze kwadratowym danego pomieszczenia. Firma w której pracuje wdraża to właśnie na Polski rynek, koszt takiego systemu
  • Odpowiedz
  • 5
@Pirat_Brodacz: ale tu żadnej spiny nie ma :) wszyscy jakoś podeszli do tego postu jakby tu jakaś walka na szabelki miała być. :-) nie ma. Wyrażam jedynie mój szok z tego jak wielkie te monitory są. Mam własną opinię co do tego ale jej nie wyrażam :)

A że jest centralne sterowanie wszystkim oraz że używają desk-sense to zrozumiałe. Trzeba wiedzieć ile czasu pracownik spędza przy biurku :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Jaracz_Joint: true. Osobiscie uwazam 2 monitory za optimum. 3 przydają się czasami. Gdybym w domu mial 3 to na jednym caly czas lecialby jakis film w tle po prostu : D

@monarchista: 3 przydają się czasami to fakt. Rzadko używam ale nie raz wręcz niezbędny aby tu mieć wgląd, tu mieć wgląd, a tu edytować.
  • Odpowiedz