Wpis z mikrobloga

Czy mBank manipuluje kursami wymiany walut w swoim kantorze online w zależności od tego ile środków mamy na koncie?

Na telefonie jest zalogowana prywatna osoba, która ma na koncie sporą kwotę CHF.

W przeglądarce jest zalogowana inna osoba, która nie ma żadnych Franków Szwajcarskich.

@mBank jak to u was działa hmm? Filtrujecie sobie klientów i brzydko mowiąc 'rżniecie' ich na spreadzie dostosowywując kurs wymiany w zależnosci od tego ile mają środków na koncie?

#afera #mbank #waluty #wtf #polska #banki
ScroogeMcDuck - Czy mBank manipuluje kursami wymiany walut w swoim kantorze online w ...

źródło: comment_jKvJ7Dg1exmr1yDBFFvNY6VEQk1UiMt8.jpg

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZespolmBanku: czy dobrze zrozumiałem, że to "indywidualne dostosowanie" polega na tym, że jak ktoś nie ma danej waluty to pokazuje mu się superatracyjny kurs sprzedaży, a jak ma tę walutę to lichwiarski?
  • Odpowiedz
@ZespolmBanku: wygląda na to, że oferujecie indywidualne podejście do okradania klientow.
To tak jakby w sklepie ceny produktów były uzależnione od zarobków klienta
- ile ma Pan na koncie?
- 100 000zl
- to za te 4 bułeczki będzie 130zl

Będę się trzymał od was z daleka
  • Odpowiedz
@mBank jak to u was działa hmm? Filtrujecie sobie klientów i brzydko mowiąc 'rżniecie' ich na spreadzie dostosowywując kurs wymiany w zależnosci od tego ile mają środków na koncie?

@ScroogeMcDuck: jakoś musi ten nie miec na was zarabiać jełopy bo po co mieć konto w polskim banku jak można u niemca.
  • Odpowiedz
@ZespolmBanku: Określenie "jasno" stosuje się raczej w sytuacjach gdzie metody działania są przejrzyste i czytelne, a w podanym linku to tak średnio, chyba że obszerna informacja: "Kursy są indywidualnie dostosowywane do Klienta." spełnia te wymogi. Nie chciałbym w takim razie zobaczyć jak dla Was wygląda informacja którą próbujecie przekazać mniej czytelnie.
  • Odpowiedz
@ZespolmBanku: rewelacyjna personalizacja, nie wiem z czego tu się cieszyć. Miałem u was konto, było słabe, w zasadzie sprowadzało się do wciskania poprzez agresywny telemarketing coraz to gorszych produktów - obecnie nie mam i każdemu odradzam.
  • Odpowiedz
Przecież to normalne. W każdym kantorze dostaniesz lepszy kurs, jeśli chcesz wymienić większą kwotę.

@Zashi: Ale tu jest odwrotnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz