Aktywne Wpisy
drogba90 +617
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Syn_Tracza +90
Wykres dla Lodzi. Tak się dzieje, że od 4 lat mieszkam w tym mieście (dobrowolnie xD). Poznałem to miasto, w sensie, jak szybko ubywa ludzi, jakie są zarobki ludzi, jakie są perspektywy, ilu jest dobrze płacących firm itd.
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
- Zajebiście cieplutko milutko
- Można budować cały rok, gospodarka zalicza wzrosty
- Cytruski rosną sobie, pomarańczki na deserek z ogródka
- Nie trzeba pieniędzy wydawać na kurtki w zimę = profit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oszczędzamy na ogrzewaniu = profit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Ogólnie super, przynajmniej nasze dzieci będą miały ciepło
Życie w Europie dotkniętej przez globalne ocieplenie, wersja TFU naukowcy, których trzeba zamknąć do więzień:
- Ekstremalne susze, Polska pustynnieje
- Bałtyk zmienia się w bajoro
- W zimie - 35 w lato +35, anomalie pogodowe stają się normą
- Jak nie pada to przez 3 miesiące, jak pada to n------a i podtapia pół kraju
- Od Maja do Września co tydzień tornadko albo gradobicie dla rozluźnienia atmosfery
- W zimie przerwy w dostawach prądu i wody z powodu mrozu, w lato - z powodu upałów
- Rok w rok fale uchodźców walą do bram Europy, uciekając z terenów niemożliwych do zamieszkania
- Ceny szaleją, warzywa i owoce niedługo będą dobrami luksusowymi
#korwin #bekazkorwina #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
@Kozajsza: wierzycie w pustynnego boga to przynajmniej będziecie mieć odpowiedni klimat
ha
@Kozajsza: przykre jest to, że mimo wszystko znajdują się ludzie którzy na niego głosują.
@Kozajsza
Czuję teraz pewna satysfakcję mając świadomość, że już od dawna doskonale wiedziałem że Korwin to zwykły cymbał, który pieprzy głupoty zarówno w wywodach o gospodarce jak i wszystkim pozostałym. No ale przecież to tylko kontrowersyjne poglądy, a on sam dobrze gada, wiadomo
@gefallenerubermensch: a ja sam się siebie brzydzę, że kiedyś wierzyłem w niektóre te jego dyrdymały. Chociaż ztego co czytam i słucham to dla wielu osób w wieku licealnym
@BillyDallas: nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale przecież co roku jest fala ogromnych mrozów w okolicy stycznia i lutego, trwa jakieś 2-3 tygodnie, ale temperatury spadają wtedy właśnie do grubo poniżej -20.
@CytrynowySorbet: Nie ma w tym żadnego przypadku. Młodzi chłopcy w okresie buntowniczym uwielbiają podkreślać swoją niezależność - to dobrze wpływa na ich poczucie męskości. A Korwin idealnie wpisuje się w te oczekiwania i uwolni ich wszystkich spod kontroli państwa, UE i tego przeklętego homolobby, które demoralizuje polskich chłopców ( ͡° ͜
Ale to raczej nie z klimatu XDDD
@Woltomierz: Jedną z przyczyn wojny w Syrii była długoletnia susza, która doprowadziła do migracji wewnętrznych, bezrobocia i problemów gospodarczych, a to było doskonałym grujntem pod narastające konflikty społeczne i rewolucję. Polecam poczytać a potem zastanowić się głęboko nad kolejna wypowiedzią.
https://www.pnas.org/content/112/11/3241
@waro: Ironia tej sytuacji polega na tym, że środowiska określające się z dumą jako konserwatywne są w rzeczywistości zwolennikami rewolucji totalnej.
Wstyd to przyznać ale teraz będąc liberałem prędzej zagłosuję na zandberga niż na bandę kato-foliarzy