Aktywne Wpisy

dawid-hopek +13
źródło: temp_file7759087669105558045
Pobierz
Brazylijczyk1 +207
. Ciekawostki o Brazylii i Brazylijczykach część III i ostatnia
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
źródło: IMG_3062
Pobierz

@SnowFox: Bo po roku łykania tabletek nie odczułem żadnej poprawy. Po to żałosne że psychiatria w 2019 roku opiera się na zgadywaniu jaka tabletka/dawka pomoże pacjentowi. Bo byłem królikiem doświadczalnym 7 rożnych substancji aktywnych w różnych antydepresantach. Bo 3 miesiące psychoterapii były żenujące. Bo zamiast "pracować"(nie wiem co to miałoby oznaczać) na terapii
Tak, u nas służba zdrowia to kpina, ciężko trafić na dobrego lekarza. Tylko, że czasem nie z winy lekarza, ciężko określić chorobę, dobrać leki,
Tak czuję że to ja jestem problemem nieudanej terapii, muszę się bez niej zmienić sam i wtedy mogę leczyć się
@Micro-Jet:
Jeżeli coś jest białe to jest białe, jeżeli jestem ścierwem to jestem ścierwem, jeżeli chciałbym to zmienić to musiałbym to w jakiś sposób udowodnić, inaczej nie można.
@pijany_powietrzem: jeżeli coś jest białe, to jest mieszanina wszystkich cholernych barw z każdego spektrum. Kolor nie istnieje, to cholerna iluzja tworzona przez twój mózg. Wszystko to takie same fotony ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym co chcesz (komu?) udowodnić? Że jesteś wartościowy? Dla kogo? Kto ma to oceniać? Kto ma PRAWO oceniać? Kogo opinia ma taką wartość, ze warto
I jakie piętno wtf? Szpital jak każdy inny. Jakbyś trafił do szpitala z powodu zapalenia płuc np to też byś powiedział, że nie idziesz i to p--------z, bo odciska piętno? Bez jaj. Albo jesteś dorosłym człowiekiem i chcesz wziąć na klatę to
No właśnie nie, tak jak pisałem potrzebujesz impulsu. Jeżeli lekarz nie potrafi Ci pomóc, pomimo tego, że wykazujesz chęć wyleczenia się, to znaczy, że problem jest z
A mi się wydawało że temat zdrowia psychicznego w Polsce to temat tab, temat do
Ile się naszukałem informacji na temat badań zlecanych przez psychiatrów w wypadku depresji. Niby wiadomo, problem z chemią mózgu, ale żaden nie weźmie strzykawki i nie zbada czegoś z głębi tego chorego organu. Dlatego też każdego lekarza tej specjalności stawiam na jednej
IMHO żadnego lekarza nie można stawiać na jednej linii, ponieważ lekarz jest tylko człowiekiem i popełnia
Próbujemy Ci to przekazać, słuchasz, ale nie słyszysz.