Wpis z mikrobloga

@M1r14mSh4d3: Wybacz, ale mało kto burzy się z takiego powodu jak w twoim wpisie. Gdybym miał teraz wyszukiwać każdy duplikat na Wykopie to znalazłbym ich tysiące, a nawet dziesiątki tysięcy. I co z tego? Pierwsze znalezisko zostało zakopane przez zaledwie kilka osób. To znaczy, że już nigdy nie można dodać tego samego?
Nie, ty tak zareagowałaś, bo zakopałaś pierwsze znalezisko i ktoś śmiał (sic!) stworzyć drugie, które miało już większą
  • Odpowiedz
Duplikat jest wtedy, kiedyś coś trafiło już na główną, albo zostało zakopane większą ilością głosów.

@niechcemisie_: nieprawda. Wielokrotnie zdejmowano mi znalezisko, bo było duplikatem czegoś, co tkwiło w wykopalisku. Mimo, że moje miało więcej wykopów zostało oznaczane przez moderację jako duplikat.
  • Odpowiedz
@M1r14mSh4d3: To, że moderacja jest niekonsekwentna w interpretacji regulaminu i nadużywa władzy to już swoją drogą. Przecież niektórzy moderatorzy chyba losowo zatwierdzają i odrzucają większość zgłoszeń. Naprawdę, chciałbym kiedyś zobaczyć jak wygląda ich praca.
  • Odpowiedz
@niechcemisie_: posłuchaj, zakopałam jako duplikat przy stanie 7:2 (mój był 3 zakop). Sprawdź po godzinie. W czasie, gdy oryginał miał 2 wykopy i 7 zakopów. I nie był on zakopany. Prosta sprawa. Znalezisko RETROWIRUSA było drugie, dodane po godzinie. I na obydwa można było głosować.
  • Odpowiedz
@M1r14mSh4d3: Niech będzie, ale wpis wrzuciłaś wcześniej. Chodzi mi o to, że w takiej sytuacji nie ma o co się spierać. Z tego co widzę po zgłoszeniu to moderator zareagował za późno, dzięki czemu znalezisko nie mogło być już potraktowane jako duplikat, bo tamto zostało zakopane małą ilością głosów, a nowe radzi sobie trochę lepiej.

Ogólnie duplikaty to trochę problematyczna sprawa. Z jednej strony zawsze warto dać drugą szansę jakimś
  • Odpowiedz