@Testujezycie: Mam kolegę który zaczynał w supporcie w korpo IT, a teraz automatyzuje testy. Ale ciężko powiedzieć jednoznacznie czy to dobry pomysł czy nie. Zależy od firmy.
@PanKara: @SamBeliar: @szasznik: @Koliat: A znacie inne sposoby na wejście w IT bez doświadczenia i kierunkowego wykształcenia poza helpdeskiem ? Już nie chcę dodawać kolejnego posta :D
@Testujezycie: umiejetnosci administracji techniczne są całkiem fajne ale do testera automatycznego czy programisty zaleznie od firmy to sie moze przydac lub nie bnardziej tam gdzie tester / programista to czesto osoba ktora wykracza poza typowe dla swoich rol zadania pisanie np. skryptów sh do jenkinsa etc. to wszystko mozna sie na helpdesk nauczyć ucząc sie linuxa ( ͡°͜ʖ͡°)
@Testujezycie: I tak i nie. Niektórzy HRowcy są zdania, że helpdesk jest dla tych, których nie chcą gdzie indziej i paradoksalnie można stracić, mając helpdesk w cv.
Czy chcąc wejść w branżę IT jest sens zaczynać od helpdesku (jeśli pojawiłaby się taka możliwość) ?
Komentarz usunięty przez moderatora
A znacie inne sposoby na wejście w IT bez doświadczenia i kierunkowego wykształcenia poza helpdeskiem ? Już nie chcę dodawać kolejnego posta :D
ale do testera automatycznego czy programisty zaleznie od firmy to sie moze przydac lub nie
bnardziej tam gdzie tester / programista to czesto osoba ktora wykracza poza typowe dla swoich rol zadania
pisanie np. skryptów sh do jenkinsa etc. to wszystko mozna sie na helpdesk nauczyć ucząc sie linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)