Testujezycie
Testujezycie
#helpdesk #programista15k #testowanieoprogramowania

Czy chcąc wejść w branżę IT jest sens zaczynać od helpdesku (jeśli pojawiłaby się taka możliwość) ?
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Koliat
@Testujezycie: jeszcze jak :-)
3
szasznik
@Testujezycie: Mam kolegę który zaczynał w supporcie w korpo IT, a teraz automatyzuje testy. Ale ciężko powiedzieć jednoznacznie czy to dobry pomysł czy nie. Zależy od firmy.
2
PanKara
@Testujezycie: Duzo osob idzie w testowanie, problem jest taki, ze przez to jest tez duza konkurecja
2
Koliat
@Testujezycie: Często helpdesk to dobry start w kierunku administracji Windows / Windows Server / Office 365 - więc w pewnym sensie warto.
1
YerbajTo
@Testujezycie: umiejetnosci administracji techniczne są całkiem fajne
ale do testera automatycznego czy programisty zaleznie od firmy to sie moze przydac lub nie
bnardziej tam gdzie tester / programista to czesto osoba ktora wykracza poza typowe dla swoich rol zadania
pisanie np. skryptów sh do jenkinsa etc. to wszystko mozna sie na helpdesk nauczyć ucząc sie linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
PanKara
@Testujezycie: podobno jak wejdziesz w helpdesk to zostajesz na helpdesku
0
Testujezycie
Testujezycie
@PanKara: @SamBeliar: @szasznik: @Koliat:
A znacie inne sposoby na wejście w IT bez doświadczenia i kierunkowego wykształcenia poza helpdeskiem ? Już nie chcę dodawać kolejnego posta :D
0
Testujezycie
Testujezycie
@PanKara: z wywiadu słyszałem, że nawet 100+ osób na miejsce juniorskie - ciężki temat bez pleców lub fajnego CV.
0
PanKara
@Testujezycie: Mniej wiecej tyle cv dostalem jak rekrutowalem rok temu
0
Testujezycie
Testujezycie
@PanKara: i na jakiej zasadzie odbywa się selekcja?
0
PanKara
@Testujezycie: Toche cv i troche na wyczucie, potem zrobilem proste zadanko na weryfikacje i najlepiej zrobione zadanka byly zapraszane na rozmowe
0
diarrhoea
@Testujezycie: I tak i nie. Niektórzy HRowcy są zdania, że helpdesk jest dla tych, których nie chcą gdzie indziej i paradoksalnie można stracić, mając helpdesk w cv.
0
Testujezycie
Testujezycie
@diarrhoea czyli loteria cholerka
0
Testujezycie
Testujezycie
@YerbajTo dzieki za szczegolowa odp!
0
diarrhoea
@Testujezycie: Trochę tak. Przede wszystkim, lepiej jest się nastawić na jeden kierunek i szkolić się w jego stronę.
0
kozabonzo
kozabonzo
@Testujezycie myślę, że na wejście będzie najlepsze
0