Wpis z mikrobloga

Dla tych, którym podoba się #czarnobyl polecam serdecznie również serial na kanwie historycznej, jedno sezonowy, opowiadający o wyprawie Erebusa i Terroru w ekspedycji Franklina 1845 roku w celu odnalezienia przejścia północno-zachodniego w arktyce. Serial "Terror" ma naprawdę wiele wspólnego z Czarnobylem- poza aktorami których uwielbiam, czyli Jaredem Harrisem (Legasow) i Adam Nagaitis (Ignatienko) który ma rolę niemal pierwszoplanową, wszystkie pozostałe również obsadzone są perfekcyjnie i przez aktorów, których po prostu polubicie albo już darzycie sympatią- po, jednak luźniejsze, nawiązanie do faktów historycznych. Luźniejsze z tego względu, że bazuje bardziej na książce sci-fi Dana Simmonsa "Terror", w której jednak zawiera się naprawdę masa historii nie jest to czyste sci-fi.
Wg. mnie każdy powinien obejrzeć, bo ja jako fan właśnie teraz Czarnobyla, mogę powiedzieć, że Terror jest równie dobry i opowiada równie poważną historię na podobny klimatycznie sposób totalnej beznadziei i braku nadziei.
#terror #seriale #polecam #scifi
Croudflup - Dla tych, którym podoba się #czarnobyl polecam serdecznie również serial ...

źródło: comment_PzZFLkV6S5g79jWN4AEp83QJbdG8BwO9.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@wfyokyga: czytałem i potwierdzam, dlatego na serial czekałem mocno :P
@weshu: @Michwsek: nie jest kwestią udowadnianie co lepsze, co gorsze. Sam uważam, że różne, Czarnobyl miał trudniejsze zadanie i wyszedł z tego robiąc niemal arcydzieło, ale to nie zmienia faktu, że po arcydziele też można obejrzeć coś krótkiego w podobnym klimacie i właśnie tutaj coś takiego zapodałem. @magda_em: trochę tak ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
Sam zastanawiałem sie czy nie napisac tego wpisu
Terror naprawdę przypomina czarnobyl w wielu aspektach. Obydwa to miniseriale obydwa z gatunku horroru historycznego masa wspolnych aktorow i obydwa naprawdę świetne szczerze polecam
  • Odpowiedz
jedno sezonowy

@Croudflup: ma być drugi sezon przecież, aczkolwiek o innej historii

Akcja kolejnej części „Terroru” rozgrywać się będzie podczas II wojny światowej i skupi się na niepokojącym widmie, które podąża za japońsko – amerykańską społecznością z jej domu w Południowej Kalifornii, aż do obozów jenieckich stworzonych na Pacyfiku podczas wojny.
  • Odpowiedz