Wpis z mikrobloga

Zofia Klepacka pomimo sprzeciwu Światowego Związku Żołnierzy AK zostaje odznaczona przez Okręgu Warszawa Wschód AK

Rzecznik: Tadeusz Filipkowski

Informujemy również zainteresowaną, że bezprawne decyzje podjęte przez osoby do tego nieuprawnione nie wywołały skutków prawnych, bowiem nie została Pani członkiem honorowym naszego związku. Za podjęte nieodpowiedzialne działania przez zarząd okręgu możemy jedynie Panią przeprosić

Tytuł honorowego członka może przyznać jedynie pełen zjazd delegatów, który u nas odbędzie się za dwa lata. Natomiast statut nic nie mówi o tym, że poszczególne okręgi, komórki terenowe naszego związku, mogą nadawać ten tytuł.

Takiego przypadku do tej pory nie mieliśmy. Stoimy na stanowisku, że jest to najwyższe nasze wyróżnienie, o którego nadaniu decyduje nie prezydium, to nie jest decyzja zarządu głównego - dodaje. Zauważa przy tym, że nie wie, czy inicjatywa okręgu wynika z niewiedzy, czy niedoinformowania, ale "jest to sytuacja niezręczna dla całego związku".

Nie wiemy, czy zwracać uwagę kolegom, czy jakoś rozwiązywać sytuację, która została upubliczniona, a jest niezgrabna i dla samej bohaterki, i dla nas. Nie możemy dopuścić do tego, żeby obdarzanie tym tytułem było powszechnie stosowane, aby mogła to robić każda nasza jednostka

Przykre.

#neuropa #warszawa #bekazprawakow #polska #ciekawostki #lgbt #homoseksualizm #prawo
saakaszi - Zofia Klepacka pomimo sprzeciwu Światowego Związku Żołnierzy AK zostaje od...

źródło: comment_nZ9GKKSju64us60Ofd4ld90KeUWME1V7.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saakaszi: niestety to po raz kolejny udowadnia, że pewna część społeczeństwa kompletnie nie rozumie i nie jest w stanie uszanować żadnych norm społecznych i prawnych. To było widać podczas kryzysu z TK i widać to teraz. Prawo i zasady traktowane instrumentalnie stają się w dziwny sposób cechą rozpoznawczą środowisk konserwatywnych
  • Odpowiedz
@saakaszi: coraz częściej odnoszę wrażenie, że te odznaczenia to są jej potrzebne aby mieć wyższą emeryturę, typu jakieś dodatki za zasługi itp
innego celu w robieniu i podtrzymywaniu tej gównoburzy na grobie swojego dziadka nie widzę
  • Odpowiedz
  • 18
@saakaszi Żenadłem. Ona jest taka niemądra, a te dziadki ją jeszcze wykorzystują i nakręcają ją dalej. Prawie jej tej głupoty współczuję, ale po pięciu sekudnach refleksji jednak nie współczuję. Najbardziej w takich sytuacjach mi przykro, że taka osoba najpewniej nigdy sobie nie uświadomi jaką jest ograniczona, niesprawiedliwa i jeszcze kilka przymiotników.
  • Odpowiedz
@Drezv: "Podczas zawodów poza Polską wypełniamy formularze zgłoszeniowe, w których musimy określić swoją płeć i tam są trzy warianty - man, woman albo gender. Z tego co wiem nikt nie zaznacza opcji gender, bo zawodnicy są kobietami albo mężczyznami."
  • Odpowiedz
@saakaszi xD wojna była prawie 75 lat temu, więc żeby ktoś realnie mógł brać w niej udział, musi mieć dzisiaj ok. 90 lat. Przypominają mi się historie mojego dziadka, który był porucznikiem BCh i nagle 20 lat po wojnie zaczęli do niego złazić ludzie z prośbą o potwierdzenie, że brali udział w ruchu partyzanckim, mimo że większość z nich w trakcie okupacji na chleb mówiła bep. Zwłaszcza za komuny namnożyło się
  • Odpowiedz
@saakaszi: To jest koniunkturalistka. Czuje, że "dobra zmiana" porządzi jeszcze jedną kadencję i chce się przytulić do zródełka z kasą ze strony publicznych pieniędzy. Nowi sponsorzy, stypendia, kontrakty reklamowe z państwowych spółek.....
Identycznie postępują aktorzy jak min. Jakimowicz, rozwodnik Pazura i jego różaniec wyklęty, discopolowiec z Bayer Full, który zawsze wspierał PSL przy korycie,a jak zobaczył kontrakt Martyniuka to przypomniał sobie, że był molestowany przez jakiegoś gendera....
Dojna zmiana wyzwoliła
  • Odpowiedz