Wpis z mikrobloga

Przez takich dzbanów zacząłem pluć na Korwinistów.

Typ płacze, że warzywa są drogie w maju.

Ja mu wyjaśniam, że mają prawo być drogie, bo jest szczyt przednówka i jeszcze zbiorów nie ma, a zapasy już się kończą i w sumie zawsze tak było.

I co tytan korwinizmu wtedy robi?

Używa jakichś argumentów? Przyznaje się do błędu?

Nie, usuwa mój komentarz bo woli wyzywać się z "lewakami" i jakieś tam fakty tylko w tym przeszkadzają.

A potem płacz, że nikt oprócz samych Korwinistów nie widzi, że Korwiniści to "najbardziej racjonalna i kierująca się rozumem grupa polityczna w Polsce" XDDDD

https://www.wykop.pl/wpis/41690693/ziemniaki-po-5-zl-pietruszka-po-20-zl-czeresnie-za/
#rakcontent niestety #bekazprawakow #patologiazewsi #ekonomia #gospodarka #shitwykopsays
S.....i - Przez takich dzbanów zacząłem pluć na Korwinistów.

Typ płacze, że warzyw...

źródło: comment_57bcQQLDl5xu74TIpmBcRegooqqQ7tmu.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Największa beka, że oni tymi bredniami bardziej pomagają PiSowi niż szkodzą, bo odwracają uwagę od realnych problemów, jak choćby największe w Europie przywileje emerytalne z d--y przy bardzo złej demografii.
  • Odpowiedz
bo odwracają uwagę od realnych problemów, jak choćby największe w Europie przywileje emerytalne z d--y przy bardzo złej demografii.

@Strzelec_Kurpiowski: ten temat w ogóle nie jest poruszany ani na piedestalach naszej pseudomagnateri na wiejskiej ani przez ich giermkow z tvppis czy Agory po drugiej stronie.
Mam coraz mniej nadziei dla tego państwa.
  • Odpowiedz
Ja mu wyjaśniam, że mają prawo być drogie, bo jest szczyt przednówka i jeszcze zbiorów nie ma, a zapasy już się kończą i w sumie zawsze tak było.

@Strzelec_Kurpiowski: No nie do końca, z powodu suszy rok temu w całej europie jest niedobór warzyw jak cebula czy ziemniaki wiec ich ceny są wyższa niż powinny. Oczywiście kuc mówiąc że to winna rozdawnictwa kłamie ale to wynika z ich biedy intelektualnej
  • Odpowiedz
No nie do końca, z powodu suszy rok temu w całej europie jest niedobór warzyw jak cebula czy ziemniaki wiec ich ceny są wyższa niż powinny. Oczywiście kuc mówiąc że to winna rozdawnictwa kłamie ale to wynika z ich biedy intelektualnej i analfabetyzmu ekonomicznego, dla nich istnieje tylko prosta prawda zły rząd winny wszystkiemu k----n przyjdzie zlikwiduje dochodowy i będzie 20% wzrost pkb rocznie xD

@Zuben @miejskismog:

Najlepsze, że tu
  • Odpowiedz
@Strzelec_Kurpiowski: ceny na rynkach zewnętrznych (ubiegłoroczna susza) to tylko jeden z możliwych czynników. W sieci zależności trudno określić, który z czynników tu dominuje, raczej to splot czynników, a nie jeden konkretny. Natomiast faktem jest, że inflacja idzie w górę i RPP powinna na tym etapie pomyśleć o środkach zaradczych.
  • Odpowiedz
ceny na rynkach zewnętrznych (ubiegłoroczna susza) to tylko jeden z możliwych czynników. W sieci zależności trudno określić, który z czynników tu dominuje, raczej to splot czynników, a nie jeden konkretny. Natomiast faktem jest, że inflacja idzie w górę i RPP powinna na tym etapie pomyśleć o środkach zaradczych.

@utopjec: inflacja jest na średnim poziomie. Poza tym inflacja dotyka wszystkich towarów na raz, a nie samych warzyw.

O ile rząd nie
  • Odpowiedz
@Strzelec_Kurpiowski: Warzywa skoczyły najmocniej, wzrosły też ceny mięsa, do końca roku z pewnością podrożeją alkohole i p-------y (wyższa akcyza), dobrze że paliwa stoją. Obecnie jest inflacja na poziomie 2,2 procent, ale ocenia się, że może być 3-4% w skali roku. Z tego co wiem, Glapiński zarzekał się, że w tym roku nie podniosą stóp procentowych, ale jeśli rzeczywiście skoczy do 4%, to chyba już powinien reagować?
  • Odpowiedz
Najlepsze, że tu zadziałał właśnie wolny rynek XD

Niemcowi, czy Francuzowi zabrakło warzyw, to przyjechali do Polski wykupić po taniości, bo dzięki UE mogą to robić bez problemu i ceny skończyły.

To samo było z jajkami, gdy w Niemczech kilka wielkich ferm zamknięto z powodu jakiejś afery z fatalnymi warunkami higienicznymi i stosowaniem nielegalnych środków, to zaczęli oni wykupować jajka w Polsce, przez co ceny automatycznie się podniosły przez zwiększony popyt.

No
  • Odpowiedz