Wpis z mikrobloga

Ja pierniczę, mamy XXI w., a niektórzy ludzie na wykopie żałują, że gdy byli dziećmi to mieli ubrania z bazaru zamiast markowych z firmy "adidas" albo innej "pumy" XD

Zawsze myślałem, że to takie pierniczenie o szopenie, w końcu kto dawałby #!$%@? o jakieś tam logo. Ale wykopki mi uświadomili, że jednak niektórzy naprawdę zwracają na to uwagę.

Wakacje to oczywiście muszą być w Chorwacji albo na innej Teneryfie, no bo przecież kolonia się nie liczy XD
18-tka musi być huczna w jakimś klubie, no bo przecież jakby inaczej.
Garnitur też nie bylejaki za 300zł tylko jakaś "Vistuala" albo inny shit reklamowany przez Roberta Lewandowskiego.
Dodatkowe zajęcia z angielskiego i korepetycje, bo za darmo to się nie nauczysz. W końcu wcale nie jest tak, że w internecie jest wszystko, szczególnie na poziomie podbazy i liceum.
Trzeba mieć możliwość grania w Golfa, Tenisa czy Squasha, bez tego ani rusz.

Sam nie pochodzę z jakiejś biednej rodziny, raczej z takiej przeciętnej. Akurat zawsze miałem ubrania markowe, bo dostawałem je od rodziny z USA. Jednak nigdy nie przywiązywałem do tego wagi, w tej chwili mam dwoje spodni (ten sam model no-name za 40zł z Primarku), koszulki jakieś najtańsze z obojętnym napisem.
Pracować zacząłem w wieku 14 lat, nie było z tego kokosów, ale dzięki temu nigdy nie musiałem o nic pytać rodziców gdy kupowałem kompa, komórkę czy auto. W dodatku naprawdę nauczyłem się sporo dzięki temu i to takich praktycznych rzeczy, a nie tego co uczą w szkołach.

Uważam, że rodzice wcale nie muszą zarabiać kokosów, żeby zapewnić fajne dzieciństwo swoim dzieciom. Tak naprawdę kasa jest bardzo mało ważna i mówię to jako stuprocentowy kapitalista, który ciągle myśli o hajsie.

#dzieci #rodzina #pieniadze #zwiazki
Pobierz
źródło: comment_oPxWgAXVEyFt9AjFmUYpXFC9PCtY6CLP.jpg
  • 81
#!$%@?, ja nie miałem nic w dzieciństwie nawet w co się ubrać, nigdy nie byłem na żadnej wycieczce, nie miałem nigdy urodzin wyprawionych, rodzice nawet nie kupili mi nigdy roweru, nie dołożyli na prawo jazdy, nigdy nic nie dostałem, nawet plecaka do szkoły nie chcieli mi kupić miałem po siostrze taki zielony worek, myślisz że to było takie fajne wtedy dla mnie? Inni chodzili normalnie ubrani, mieli wyprawiane 18, dostali na prawo
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@trevoz: Bieda zabija pasje i rozwoj.
U mnie matka 1800 plus renta po ojcu 1050.
Zawsze chcialem lustrzanke bo moj stary kompakt prawie nie mial manualnych ustawien
TAKI #!$%@?
Akwarium? Ublagalem 112 litrow po wielu latach. Dopuero teraz majac 27 moge wejsc do tego hobby na porzadnie bo mam kase.
Prawko? #!$%@? 2 raz a na 3 juz nie mialem kasy. Komp? Wszyscy gadaja o wiesku 2 mi nie pojdzie -
@Niebadzlosiem: takie pitolenie. Mój kolega zaczął sam budować/naprawiać różne sprzęty, pomagać sąsiadom, pytać się ludzi którzy coś umieli, książki brał z biblioteki jak cos chciał doczytać. Dzisiaj świetnie zarabia i fajnie żyje, chociaż chodził w dziurawych ubraniach i na jedzeniu nawet oszczędzali. No i znam odwrotne przypadki - dzieciaki chowane w dobrobycie, które są całkowicie niezaradne życiowo i w wieku 40 lat żyją na koszt rodziców. Zadłużają mieszkanie itp. początkowa bieda
@siodemkaxx:
1. Skłąd i rodzaj tkaniny - na bazarku nei dostaniesz wełnianej/lnianej marynarki 100%
2. krój - jak widze sportowe marynarki, z klapami na 0,5cm to zbiera mi sie na rzyg, no ale są tanie XD
3. Wykonanie - bez kontrastowych przeszyć, dopasowanie do sylwetki -
4. Tak, majac 23lata mozesz chodzic na narady, zebrania czy konferencje, po wpisach widze ze jestes z jakiejs Polski B, wiec rozumiem ze dla ciebie
@Myszoskocznia: ale typ pisze o czasach szkołły... jeśli kończysz szkołe w wieku 23 lat i chodzisz już na zebrania biznesowe to coś tu jest #!$%@? nie tak xD
ma wyglądać ,a to z jakiego będzie materiału ma mniejsze znaczenie i przede wszystkim ma być wygodne i podobać sie mi, a nie jakiemuś pajacowi modowemu xD
ale typ pisze o czasach szkołły... jeśli kończysz szkołe w wieku 23 lat i chodzisz już na zebrania biznesowe to coś tu jest #!$%@? nie tak xD

jeszcze nie zakonczyłem edukacji :)

@siodemkaxx: poza tym typie wlatuj na czarną, bo szkoda mi zycia na twoje przegrywowe #!$%@? XD z wami przegrywami nie ma nawet co dyskutować XD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@trevoz: myślę, że tu nie chodzi o to, żeby dzieciakowi hajsem zastąpić towarzystwo rodziców i wartości przez nich przekazywane, ale raczej o to, żeby nie było takiej sytuacji jak ostatnio na wykopie w jakimś screenie z fb, że laska nie ma na dentystę dla dziecka. No wypadałoby mieć jakieś zaplecze finansowe mając dziecko, a nie żyć od 1 do 1.