Aktywne Wpisy
PrawaRenka +394
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
WielkiNos +78
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
@Bida_z_nyndzom: dwuspadowy sporo taniej wyjdzie bo mniej pracy trzeba poświęcić a i odpadów nie ma.
@Bida_z_nyndzom: to już zależy od inwestora, ile lat chce mieć spokój z dachem bo o ile dachówka ceramiczna ma trwałość kilkadziesiąt lat to blacha może 1/3 z tego
Jakiś czas temu oglądałem film gdzie koleś dom parterowy około 10x10m, kat dachu chyba 35 stopni. Nie chce mi sie liczyć jaka to powierzchnia dachu wyjdzie, ale za wiązary na ten dach (kopertowy) z montażem zapłacił 20k, dachówka 10k plus inne pierdoły typu membrana, gwoździe itd. Sam kładł dachówkę. To może wyszło go z 40k minimum.
Według mnie przy tych 100m2 o których piszesz są dwie opcje jeśli chcesz jak
Albo wejdź sobie na kanał na youtube Łukasza Budowlańca, buduje dom 106m2 mieszkalnego, parter. Ktoś z jego klientów przy 200+ coś tyś zł wydatku sie wprowadzał i tak samo dolicz wzrost kosztów to też wyjdzie z 300tyś do wprowadzenia robiąc samemu dużo.
Podobne metraże, dwa różne domy. Oba budowane by było tanio. Taniej nie zbudujesz. Sam wybierz, który typ wolisz