Aktywne Wpisy

Wynoszony +311
Słuchajcie mirki,
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce
źródło: ziaja-elmex
Pobierz
hejterka99 +9
#tinder #randki
Dobra, muszę to z siebie wyrzucić na świeżo. Moja 'randka' z 17:00 z panem programistą na B2B... Jaki żal, serio.
Gość napisał do mnie pierwszy jakieś 3 tygodnie temu, a ja mu odpisałam dopiero w ten poniedziałek wieczorem. Gadka szmatka online nawet spoko, widać było, że ograny w te śmieszki i teksty.
Ale ze spotkaniem to już trochę na siłę naciskał. Koniecznie dzisiaj, w piątek, bo zaraz jedzie do
Dobra, muszę to z siebie wyrzucić na świeżo. Moja 'randka' z 17:00 z panem programistą na B2B... Jaki żal, serio.
Gość napisał do mnie pierwszy jakieś 3 tygodnie temu, a ja mu odpisałam dopiero w ten poniedziałek wieczorem. Gadka szmatka online nawet spoko, widać było, że ograny w te śmieszki i teksty.
Ale ze spotkaniem to już trochę na siłę naciskał. Koniecznie dzisiaj, w piątek, bo zaraz jedzie do

Mireczki, problem ogólny - raczej chodzi o logikę działania. Powiedzmy, że mam swój katalog produktów (dobre porównanie to będzie Ceneo). Ktoś u mnie na stronie dodaje sobie do koszyka dwa produkty. Produkty na mojej stronie są oczywiście od partnerów. Kupujący po dodaniu do koszyka i kliknięciu kupuję przechodzi na stronę partnera, i teraz najważniejsze, u partnera, powinien lądować na stronie koszyka, gdzie ma już dodane te same produkty co u mnie.
W jaki sposób to jest realizowane? Powiedzmy, że znam silnik, na którym stoi sklep partnera, dla przykłądu Presta Shop czy Woocommerce. Puszczam w URL JSONa, a na stronie partnera daję jakiś snipet, który to ogrnia? Czy po prostu puszczam jako parametry w URL zgodne z tym jak dany sklep ma to zdefiniowane?
Ale ok: Woocommerce udostępnia to o czym piszesz
@Wyrelworelowany: Niby tak, ale nie do końca.
1) Wystarczy że w jakimś silniku musi pójść parę zapytań POSTem i już samym przekierowaniem nic nie zdziałasz.
2) Sam GET też ma ograniczenie długości, więc nawet gdyby tędy się dało, to możliwe że przy dłuższych danych coś się sypnie.
3) Wystarczy że sklep coś zmieni w silniku (cokolwiek,
@ppawel: to jest to. Woo i Presta to przykłady, które podałem bo wydawały mi się najbardziej powszechne, i takie co do których mogłem uzyskać jakieś porady tutaj. Jak się okazuje nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli o etykę i bany chodzi, to spokojna głowa, z każdym partnerem jest podpisana umowa, i on jest tego świadomy. Ja szukam sposobu na ułatwienie im życia
@ppawel: A swoją drogą, siedzisz w tym temacie?
w prescie czy woo może i tak jest, ale to raczej wyjątek i w innych silnikach większych sklepów przez same URLe nie dodasz produktów do koszyka.
@Uzytkownik_Wykopu: skąd taka wiedza? W sensie, domyślasz się czy wiesz, że tak jest? Dopytujębo jestem ciekawy szczegółów.