Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zwiazki #zarobki #takaprawda
Ludzie powinni dobierać się w pary pod kątem zarobków. Jeśli to nie prawda to udowodnijcie mi to.
Wyobraźcie sobie - macie różową która zarabia najniższą albo z 2,5 tysiąca. Całe życie musielibyście ją sponsorować albo odmawiać przyjemności. Nikt mi nie wmówi że nie lepiej umawiać się z partnerką na poziomie żeby nie było problemu jednej i drugiej stronie kolacji innej niż w tanim bistro. Partnerstwo to podstawa, nie sponsoring.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bedist: No ja wiem, a zdecydowanie chciałbym żeby miała swoje pieniądze i nimi dysponowała :D Rachunki, kredyt, wyjazdy, konto oszczędnościowe na większe wydatki na pół lub każdy w miarę możliwości (gdyby różnica zarobków była duża), a co komu zostanie to niech robi co chce. W życiu bym nie chciał żeby moja dziewczyna (żona) pytała się czy może sobie kupić droższą sukienkę czy telefon. Chce - kupuje, wolność. Nawet gdybym z
  • Odpowiedz
**Pomarańczowa____pomarańcza **: Nie wiem czemu wszyscy tak naskoczyli na OPa. Moim zdaniem ma sporo racji. Jak podzielić sprawiedliwie wydatki kiedy jeden zarabia 2k a drugi 10k. Ta z niższymi zarobkami przez swoją nieporadność ciągnie partnera w dół. Większość współczesnych ludzi chce sprawiedliwego podziału obowiązków w domu, a sprawiedliwego podziału wydatków już nie?

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
  • Odpowiedz
  • 1
@restecp Ja mam podobne podejście jak Ty. Tzn nigdy bym nie chciała wspólnego konta na które by szła cała wypłata i zarządzamy nim wspólnie. Dla mnie lepsze jest wspólne konto na bieżące wydatki i rachunki, a do tego wspólne oszczędnościowe na które decydujemy się odkładać wspólnie kwoty x,y.
Reszta wypłaty moja.

Ale nie wyobrażam sobie rozliczać partnera, że zarabia za mało.
Przez dłuższy czas na początku związku ja miałam więcej kasy
  • Odpowiedz