Wpis z mikrobloga

† Piątek, 17.05.2019 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot, potrzebujesz wsparcia, chcesz komuś pomóc, zostaw intencje w komentarzu. Obejmie Was modlitwą kilkadziesiąt osób, których nicki znajdziecie w grafiku.

·CZĘŚĆ BOLESNA·

1 Modlitwa w Ogrójcu
2 Biczowanie Pana Jezusa
3 Cierniem ukoronowanie
4 Droga Krzyżowa Pana Jezusa
5 Ukrzyżowanie Pana Jezusa

Zachęcamy wszystkich do uczestnictwa w nabożeństwie majowym ku czci Matki Bożej. Wystarczy odmówić Litanię Loretańską podczas codziennej modlitwy. Niech umocni nas ona w wierze i codziennym chrześcijańskim życiu.

●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● organizacja ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●●

Intencje na dziś znajdują się w komentarzu do wpisu, mogą być także podsyłane anonimowo wiadomością prywatną, tak samo jak zgłoszenia chętnych do wspólnej modlitwy.

Grafik:

→Stworzyliśmy małe FAQ w którym odpowiadamy na najczęściej pojawiające się pytania.

→Nowa formuła codziennego wpisu, więcej tutaj

Jak odmawiać różaniec oraz o różańcu

Intencje zbieramy zawsze z jednodniowym wyprzedzeniem i ich lista na dziś jest w komentarzu do wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dendrofag - † Piątek, 17.05.2019 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot,...

źródło: comment_WQjIAQiDl5YOAOsRKkYX4UzrF5ZQ4HaO.jpg

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w dobrym towarzystwie powiadasz? Od kiedy Bóg tak dzieli ludzi?

@MilionoweMultikonto: od wtedy, gdy kazał ludziom przestrzegać swoich praw i sądził ich według tego czy to robią, czy nie.

Bo mi się wydaje że to raczej zajęcie polityków, żeby ludzi dzielić (by łatwiej nimi
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto:

jesteśmy społecznością, a obowiązkiem członków społeczności jest alarmowanie o nieprawidłowościach w tejże społeczności...

Ty już sam ze sobą rozmawiasz. Naprawdę daj sobie na wstrzymanie.

modlitwa o gwiazdkę jest infantylna, ale spoko, potrafię sobie wyobrazić okrutniejsze intencje...

Chciałam dać ci do zrozumienia, że nie powinno obchodzić cię o co sie modlę
  • Odpowiedz
I nagle zmieniasz front, bo od mojej intencji zaczęła się ta cała jałowa dyskusja.

@Liwiia: jaki znowu front, dlaczego usilnie starasz się to sprowadzić do jakiejś wojny?

Zaczęło się od tego, że Wasze wpisy jeden pod drugim o dobrym mężu i dobrej żonie, rzuciły mi się w oczy jak jakiś przykry zbieg okoliczności: prosicie Boga o dobrego współmałżonka, a nawzajem się nie widzicie... to chyba jakiś znak od Boga,
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto:

@Liwiia: Bóg daje nakazy, zachęca do działania, a w intencji tego Anonima, widać głównie chęć dostosowania... drugiej połówki do niego, to okropne. Ludzie próbują zmieniać innych ludzi, nie starając się pracować nad sobą.

Przecież ten człowiek nikogo nie zmusza. To jest tylko jego prywatna chęć. Boga też się nie da zmusić do niczego. Jak ktoś chce czegokolwiek to juz jest "egoistą"?
  • Odpowiedz
To jest tylko jego prywatna chęć.

@Liwiia: A za chęciami idą czyny. Jeżeli jako członkowie społeczeństwa nie będziemy się wzajemnie nauczać, to będziemy ogłupiani i nastąpi degeneracja tkanki społecznej.

Nic nie dociera, masz się za najmądrzejszego jak Strzelec napisał i robisz jakies dziecinne dygresje udając, że masz pojęcie w temacie
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto:

ia: A za chęciami idą czyny. Jeżeli jako członkowie społeczeństwa nie będziemy się wzajemnie nauczać, to będziemy ogłupiani i nastąpi degeneracja tkanki społecznej.

Xd
I właśnie o tym mówię. Ni to przypiąć ni przyłatać. O czym ty bredzisz?
  • Odpowiedz
Do modlitw ich zapraszać nie trzeba.

@Strzelec_Kurpiowski: dziwne porównanie, ale akurat w zakładach karnych księża modlą się wspólnie ze skazanymi Nie jestem przekonany czy wyznajesz wartości, które idą w parze z Wiarą w Boga Ojca Wszechmogącego, czy tylko pozujesz...

Nie kłam. Porównałeś szczęśliwy związek do
  • Odpowiedz