Wpis z mikrobloga

Co to jest, jak czasem mam w jakimś stopniu świadomy sen i przychodzi takie dziwne uczucie jakby głowa miała mi wystrzelić z tendencją nasilającą, a w całym ciele mam paraliż im bardziej się nasila tym wieksze rozpychanie w głowie i większy paraliż ciała i też dłuzej jestem sparaliżowany po otworzeniu oczu/wybudzenie się.

Na początku zawszę mi się to podoba, ale gdy szybko się nasili to się boje że dostanę wylewu i się wybudzam - bo jak wspomniałęm są to sny zawszę w jakimś stopniu świadome.
#sen #sny #zdrowie #medycyna #pytanie #pytaniedoeksperta

To nigdy nie występuje kiedy typowo rano wstaję, w nocy/wieczore idę spać.
Tylko podczas drzemek w dzień( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kubik78 tak jak piszesz- to jest właśnie świadomy sen ale niekontrolowany.
Też tak mam, może z dwa razy w życiu udało mi się go utrzymać na jakąś minute czy dwie i znowu mnie "wyrzuciło"
  • Odpowiedz
@Coglin: No niestety niekontrolowany, często tak kilka razy nawet podchodzę do zaśniecia nadobre.To troche tak jak z seksem w snie świadomym, gdzie nie zdążysz włożyć a już się wybudzisz.

Z tym, że tu jest trochę na odwrót, bo to ja chcę i w pełni kontroluje swoje wybudzenie.Nie wiem skąd wiem,że śpie itd ale intulicyjnie chce się wybudzić bo boje się, że dostanę wylewu.Czasami czekam dłużej zobaczyć co się stanie, to
  • Odpowiedz
  • 1
@kubik78 a z jakiej paki miałbyś tego wylewu dostać? ( ͡º ͜ʖ͡º)
To tylko nieprzyjemne odczucie przy przechodzeniu ze snu do wybudzenia, które towarzyszą świadomym snom
  • Odpowiedz
@Coglin: To niej nie wiem jak to nazwać..taki fajny odlot, tylko na początku jest fajnie i chcesz więcej i wtedy leci dokładnie jak s--s w śnie świadomym...
Tylko, że tu przestaje być fajnie a jesteś cały jakby naprężony i sparaliżowany, a w głowie masz uczucie jakbyś miał wylewu dostać czy coś...

Nie wiem czy podczas wybudzenia zmienia się coś w głowie bo już tego nie ma, ale paraliż jest taki
  • Odpowiedz
  • 1
@kubik78 paraliż przysenny dotyczy mięśni szkieletowych i ma cie obronić przed machaniem rękami i nogami jak ci się sni jakaś porąbana akcja, z tego co wiem to tylko mięśnie okoruchowe nie są nim dotkniete.
W głowie się nic nie zmienia
Mirek... Znajdź se pannę bo coś za często piszesz o tym seksie we śnie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@kubik78 no w sumie może się trochę zmieniac - jak w paraliżu jesteś pospinany to możesz zrobić coś w stylu próby Valsalvy - jak tak teraz pomyślę to i jakiś pechowiec z niewykrytym tetniakiem mógłby nawet tego udaru krwotocznego dostać
Oczywiście czysto teoretycznie
  • Odpowiedz