Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@biesy: Przecież to jest typowa baba ze wsi z zerowym pojęciem o świecie. Kaczyński ją wrzucić na wyższy stołek bo dobrze kojarzyła się plebsowi.

DZIEWIEDZIESIOTY CZECI. DRUGI, CZECI.
Poro6niec - @biesy: Przecież to jest typowa baba ze wsi z zerowym pojęciem o świecie....
  • Odpowiedz
Chodzi o to że nasze PKB rośnie szybciej od nich co znaczy że ich doganiamy.

@Drakii: no właśnie nikogo nie doganiamy xD. to normalne, że PKB wysokorozwiniętych państw rośnie wolniej od PKB państw, które dopiero zaczynają nadrabiać. tyle tylko, że punkt procentowy wzrostu PKB Polski =! punktowi procentowemu wzrostu PKB Szwecji.

i na koniec: może pobawmy się we wskaźniki inflacji, a nie PKB?
  • Odpowiedz
@Drakii: Zręcznie manipulujesz, sęk w tym, że PKB nominalny oblicza się według bieżącej wartości pieniądza, a PKB realny natomiast według realnej wartości pieniądza, a więc „oczyszczonej” z wpływu inflacji.
  • Odpowiedz
Czym się różni realna wartość pieniądza od bieżącej?

@Drakii: za korki z ekonomii biorę 50 zł/h. dodatkowa dycha za naukę czytania ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz
@Drakii: nie, przeciwnie, w zdaniu:

PKB nominalny oblicza się według bieżącej wartości pieniądza, a PKB realny natomiast według realnej wartości pieniądza, a więc „oczyszczonej” z wpływu inflacji.

wszystko jest wyjaśnione. To że ty nie rozumiesz, to cóż - nie mój problem :).
  • Odpowiedz
@biesy: Nic nie jest wyjaśnione ile jest wart PLN po oczyszczeniu z wpływu inflacji? To co piszesz to jakiś stek bzdur po za tym ekonomia nie zna takich pojęć jak pieniądz realny i nominalny wiec stosowanie takich wymyślonych przez ciebie pojęć nie ma sensu ja też mogę sobie zaraz wymyślić sobie jakieś definicje pod moje argumenty.
  • Odpowiedz