Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@flamezz: hopspider(ja brałem od majfrendiw) + whirlflock+ coldcrash (wanna zimna woda i lód). w pierwszych i ostatnich butelkach coś jeszcze zawsze się trafi ale ogólnie działa.
  • Odpowiedz
@flamezz: A masz opcję zrobić coldcrash? Ja bym to zrobił z druciakiem na początku i podwójną pończochą na końcu, jak nie masz jak zrobić cold crasha to też da rade, tylko większa strata. I nic nie wpadnie ani do pierwszej, ani do ostatniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@piwowarz_pl nigdy z tym nie mialem problemu bo zawsze robilem cold crash&pończocha ale przy ostatniej warce były ciepłe noce i chmiel nie opadł na dno i szukam sposób na filtracje bez cold crashu
  • Odpowiedz
pończocha

@flamezz: siemaneczko! ja ostatnio używałem sitka z ikei polożonego na dnie wiadra, tuż nad kranikiem, na to zalalem piwko i chmieliłem. Oczywiście pończoszka poszła w użycie i było cacyk glancyś polecam.
  • Odpowiedz
  • 0
@flamezz: możesz też spróbować klarowania żelatyna, tak jak to robią Jankesi. ale nie mam z tym doświadczenia i nie wiem jak z chmielem sobie poradzi. musiałbyś poszukać po internetach
  • Odpowiedz
  • 1
@flamezz: ja filtruje przez gaze jałową rozłożoną na metalowym sitku, przelewam tak żeby się nie napowietrzało
  • Odpowiedz