Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mirki, jak to jest jak pracodawca coś mi źle powyliczal i dostałam za duże wynagrodzenie? O powiedzmy jakiś 1000 zł. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #wynagrodzenie #prawo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Modzian: czyli lepiej zgłosić to teraz i im zwrócić ten tysiąc niż później pracować i jeszcze z tych groszy połowę będą mi zabierać, co nie?
  • Odpowiedz
  • 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
@akNe: zgłoś to im bo też mówiłem, że u mnie mają syf w papierach ale jakoś doszli do tego jakiej wysokości był przelew na moje konto i potem mi to ściągneli z wypłaty.
  • Odpowiedz
  • 1
@stefan_pmp: o to to. Uznaje to za premie kwartalna ( ͡° ͜ʖ ͡°)I właśnie doczytałam się też musiałabym wyrazić pisemną zgodę na jakiekolwiek potrącenie.
  • Odpowiedz
@akNe: Nie zauważyłeś, masz prawo. Ja, osobiście, naprawdę bym nie zauważył, czy na konto wpłynęło mi wypłaty 3800, czy 4100, czy nawet dajmy na to 4500. A nie kontroluję co miesiąc konkretnego przelewu od pracodawcy. Interesuje mnie raczej całokształt posiadanych środków, więc po prostu nie zwróciłem na to uwagi...
  • Odpowiedz
@akNe: najprawdopodobniej i tak do tego dojdą. Pójdź do szefa i dziękuj mu za podwyżkę, ciekawe jak na to zareaguje, i niezręcznie będzie mu wtedy cofnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz