Wpis z mikrobloga

@Bajo-Jajo: gdzie masz zawiść ? Cieszę się że istnieje sprawiedliwość na tym świecie. Ja z---------m czasem 20 minut żeby znaleźć legalne miejsce parkingowe na Kazimierzu a taki dzban zaparkuje na zakazie 15 cm od krawężnika prawie na torowisku jak ostatnia pipa. Jak zapłaci to może się nauczy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
@SpokojnyPan: wciąż ma technologicznie miejsce i z tyłu i z przodu na dużą tablicę. a to małe czarne to ramka która można zmienić na normalną. W USA są samochody gdzie z tyłu nie wejdzie duża tablica i dla takich jest udogodnienie, a nie dla januszy, którym nie chce się ramki zmienić i do passata B5 dają małe tablice
https://archiwum.allegro.pl/oferta/tablica-ramka-rejestracyjna-ford-mondeo-mk5-fusion-i7218448428.html
desygnat - @SpokojnyPan: wciąż ma technologicznie miejsce i z tyłu i z przodu na dużą...

źródło: comment_uVN5QT7jv4zno4cCbCxPA6kerBj4tOnD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
wciąż ma technologicznie miejsce

nie ma, przecież widać.

a nie dla januszy, którym nie chce się ramki zmienić

@desygnat: to na początek sprawdź czy wymiana ramki jest możliwa w prosty sposób, bo pewnie zostaną stare otwory montażowe po większej. Najczęściej zostają i trzeba albo lakierować zderzak albo wymienić cały bo ramka europejska nie będzie pasować, nie będzie przykręcana, tylko montowana na zatrzaski w innych miejscach i lipa. To się tak
  • Odpowiedz
@tarasino: O ile standardowe tablice w Polsce są całkiem znośnie, prostokątne jak i kwadratowe, tak te nowe, malutkie są po prostu brzydkie i nie wiem jak ktoś z nieprzymuszonej woli zakłada to na samochód.
  • Odpowiedz
@densKukuro: moje alusy też wystają poza opnę ale potrafię dojechać na 2-3 cm do krawężnika. Jak się nie umie to trzeba jeździć na stalowych "15 :)

@FDPC: @Misieq84: tak, w 90% jeżdżą tam tylko zabytkowe ponieważ trasa prowadzi do Muzeum Inzynierii Miejskiej a zajezdnia jest teraz Starą Zajezdnią i jedyne co tam możesz zaparkować to browara i golonkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@tarasino tak myślałem, że to przez remont, choć pierwszy raz się spotkałem. a wystraszyłem się bo stawiam tam auto (oczywiście nie jak dzban)i czasami jest ciasno
  • Odpowiedz
@FDPC: akurat to był przejazd techniczny awaria tramwaju, nauka jazdy cokolwiek... tamtejsze torowiska są w użyciu i dlatego trzeba uważać na to gdzie się stawia samochód. A podejrzewam że przez takich dzbanów jak na zdjęciu za niedługo pojawią się kolejne stojaki na rowery w miejscach newralgicznych i zrobi się jeszcze ciaśniej.
tarasino - @FDPC: akurat to był przejazd techniczny awaria tramwaju, nauka jazdy coko...

źródło: comment_5netn7sk3SPvWGP85fsqv7MHagUP8Kyb.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz