@soundboy: Normalnie? OP napisał że już wcześniej zdarzało mu się rozmawiać z pracownikami i wspominali gościa i jego ojca, a skoro zmarł to najpewniej poszedł do OPa z wnioskiem o wolne z powodu pogrzebu ojca. No to OP z ciekawości poszedł bo miał prawo takie żeby przyjść.
@soundboy: w robocie mamy zawsze jest delegacja pracownicza na pogrzeb rodzica pracownika, przynajmniej jedna osoba z wieńcem przyjdzie, niekoniecznie na sam pogrzeb (bo mówię tu o tzw. wystawieniu ciała) ale zawsze ktoś jest
@mannoroth: 1000 euro netto to absolutne minimum - kwota, która na zachodzie nie jest nawet minimalnym wynagrodzeniem.
Wyzysk człowieka w biały dzień, jestem zniesmaczony. Bezdomny w Londynie żyje na wyższym poziomie niż ten człowiek. Wstyd, mnie byłoby wstyd potraktować człowieka tak skandalicznym wynagrodzeniem - za ciężką pracę, podkreślmy to.
@mannoroth btw. OPie takie pytanko czy jak ktoś przyjmuje spadek to musi przyjąć wszystko? W sensie powiedzmy, że są długi plus nieruchomości i ruchomości, to długów nie bierze ale to co jest na + może zabrać?
No to wystarczy sprzedać te hektary i bańka na lokacie 3% daje więcej niż ma z roboty.
A tak naprawdę wiemy że nie masz żadnej firmy, masz 16 lat i kieszonkowe od matki i przychodzisz tu trollować dla. +.
@dawidrams: teraz może, bo ponoć jego. I nie mam firmy. I kurła, chciałbym mieć 16 lat. Jak ostatnio tyle miałem, to Zidane strzelał gole Brazylii w finale MŚ ( ͡°
@mannoroth mam w pracy taką samą historię, tylko chyba poszła darowizna przed śmiercią i braciszek lawirant i lewus który ojca 10 lat nie widział podał do sądu siostrę która się ojcem do końca zajmowała. W dodatku bierze na świadków rodzinę, która opowiada bzdury i oczernia ich z czystego polaczkowego podejścia żeby nikt nie miał lepiej :/
OP napisał że już wcześniej zdarzało mu się rozmawiać z pracownikami i wspominali gościa i jego ojca, a skoro zmarł to najpewniej poszedł do OPa z wnioskiem o wolne z powodu pogrzebu ojca. No to OP z ciekawości poszedł bo miał prawo takie żeby przyjść.
@mannoroth: Więc zapłaćcie mu jak człowiekowi, a nie rzucajcie ochłapów jak niewolnikowi.
@tomosano: Dlaczego niewolnikowi? Nikt go u nas na siłę nie trzyma. Ma normalną umowę i około 3 koła podstawy na rękę. Skąd ten zarzut?
@soundboy: Ze zwykłego szacunku dla mojego pracownika. To takie dziwne?
Wyzysk człowieka w biały dzień, jestem zniesmaczony. Bezdomny w Londynie żyje na wyższym poziomie niż ten człowiek. Wstyd, mnie byłoby wstyd potraktować człowieka tak skandalicznym wynagrodzeniem - za ciężką pracę, podkreślmy to.
A tak naprawdę wiemy że nie masz żadnej firmy, masz 16 lat i kieszonkowe od matki i przychodzisz tu trollować dla. +.
XDDD
@dawidrams: teraz może, bo ponoć jego. I nie mam firmy. I kurła, chciałbym mieć 16 lat. Jak ostatnio tyle miałem, to Zidane strzelał gole Brazylii w finale MŚ ( ͡°
źródło: comment_pAJJo9NtfU0rA3lY9MrUZJgX57zGhb17.jpg
Pobierz