Wpis z mikrobloga

[ #naukaprogramowania tydzień 1]
Zacząłem z różowy pasek kursy od Pana Mirka Zelenta. Nauczyliśmy się podstaw HTML + CSS, a przy okazji C++. Umiemy zrobić bardzo prostą stronę internetową, podlinkować podstrony. Z C++ to ogarnęliśmy jak działają int, floaty, booleany, instrukcje warunkowe. Bardzo fajnie uczy się w dwójkę
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mat-soj: To życzę wytrwałości bo od podstaw do całkowitego rozumienia kodu języka i jego frameworków to jakieś dodatkowe 80% drogi :) Ja nie dałem rady, ale liczę że wy tak, bo potrzeba ludzi do tego :>
  • Odpowiedz
@nikczemniug: Chcę programować aplikacje użytkowe + aplikacje z accessibilities dla niepełnosprawnych [Usprawnienie przepływu informacji w sklepie między kupującym, a sprzedawcą face to face], a tak to jeszcze gierki chcę robić [W gamedevie i Unity siedzę prawie 2 lata]
  • Odpowiedz
@nikczemniug: Dziękuję, zaopatrzę się w te darmowe 3 miesiące. Myślę nad rozwinięciem angielskiego z B2 do C1, co pewnie by mi pomogło w znalezieniu pracy, ale też chciałbym niemiecki na B1/B2 by móc ewentualnie gdzieś w DE złapać pracę jako klepacz kodu
  • Odpowiedz
@mat-soj:

template class WSumieToNic { T jak_jestes_s-----a };
C++ jako pierwszy język programowania jest niehumanitarne. Będziesz tłumaczyć lambdy (z łapaniem przez wartość i referencję), move semantics i rule of five/rule of zero komuś, kto jeszcze musi poczuć różnicę między d--a jako nazwą zmiennej i "d--a" jako wartością? Wytłumaczysz prosto różnicę między np. const char*, const std::string&, std::unique_ptr, const std::unique_ptr, std::string&& (i można tak długo)?

BTDT, szkoliłem ludzi w
  • Odpowiedz