Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce foodtrucki są tak drogie (a raczej zarcie u nich kupowane) przeciez np w ameryce było to jedno z tanszych i najgorszych zarc jakie mozna było kupic. Najgorsze w Polsce owszem jest ale i najdroższe. 1$ za hotdoga czyli max 4zl, a tutaj idziesz patrzysz hotdog 15zl chyba ze ma bardziej popieprzona nazwę niz zwykle to zaplacisz nawet i te 20.
#foodtruck #wpolscejakwlesie #gownowpis
  • 134
  • Odpowiedz
@MajaGraja: w Polsce w ogóle jest dziwnie, rok we Francji mi wystarczył żebym zaczął to dostrzegać. Dzisiaj w maku podali mi dobrego burgera tak jak się podaje w restauracjach xDD i smaczny był. Mak na całym świecie największe masowe żarcie a w Polsce z tego się robi sieciowy grill bar. KFC np. w Polsce jest 10x lepsze niż gówniane KFC we Francji. Nie mówię, że to coś przypadkowego dla Polski, po
  • Odpowiedz
@ZasilaczKomputerowy: tak to było na początku. Teraz zamiast właściciela masz w foodtrucku zwykłego pracownika - bo niektórzy dorobili się już kilku trucków. Wraz ze wzrostem zainteresowania powstały trucki nastawione na zysk, bez "pasji", serwujące średniej jakości żarcie w kosmicznych cenach.. ostatnio widziałem hot doga za 23zł (małe śląskie miasto) - i to nie z jakimś mega wyszukanym mięsem i dodatkami - zwykła parówka, standardowej wielkości - dodatki również standardowe - sos,
  • Odpowiedz
@MajaGraja: przyszło z hameryki, więc musi być 'primjum', do tego dochodzą wysokie koszty działalności w polsce i cena rośnie.. jest też januszerka jak w każdej branży gdzie widząc rosnącą popularność windują ceny, a produkty podłe, zatrudniają multum ludzi których też trzeba opłacać, bo przecież sam do takiego FT nie wlezie, bo nie ogarnia tematu, więc kolejny koszt przerzucany na klienta.. i tak się kręci. ludzie kupują, czyli jest stabilnie i nic
  • Odpowiedz
@MajaGraja teraz to jest taka strefa do lansowania się. Owszem kiedyś byłem u mnie w mieście jak był zlot. Skusiłem się na burgera za 25 zł który w smaku nie był zły jednak był na trzy gryzy. Więcej razy nie korzystałem. Wolę jechać do sprawdzonej burgerowni i zjeść burgera z frytkami za 17-19 zł. Przy stoliku jak człowiek. Deszcz na głowę nie pada i co 10 burger gratis.
  • Odpowiedz