zastanawiajace jest to ze co drugi z Was chcialby zabrac jej tak podstawowe prawo jak prawo do posiadania dzieci? Przeciez to jest rownie zle jak tortury, niewolnictwo, morderstwo.
@kupuje_bulki_w_almie: zastrzelić, zaraz po tobie. Podstawy to edukacja oraz pomoc psychologa w wyjściu na prostą. Jednak najważniejsze to Bóg i tradycja a antykoncepcja, aborcja czy tabletki po to jest lewactwo, narzędzie szatana i nalezy ich zakazać.
@CitizenCT500: kolega z pracy ma rodzinę na wsi, opowiadał mi że ma tam tyle chrzesniaków że nie wie już który jak ma na imię, nie stosują tam żadnej antykoncpecji, jak Bóg chcę to będzie dziecko i tyle w temacie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tomo_BiF czemu bait? Ja mialem sytuacje ze babka z mezem wynajeli mieszkanie, uciekali przed jej matka mieli 2 dzieci. Potem sie okazalo ze mieszka tez tata jednego z dzieci mama wyszla z wiezienia, grozila ze spali moj dom jeden z ojcow oskarzony o pedofilie i rozpowiadali o tym ludziom dzieciaka (jednego) oddali do domu dziecka kobieta rznela sie z facetami gdy jej maz spal upity a potem pojechali z mamusia przed
@turok2016: pitolenie. Kościół co prawda zakazuje antykoncepcji, ale zaleca stosowanie metod, które wymagają dużej wiedzy o biologii seksu. Wiec dużo bliżej mu do rzetelnej edukacji seksualnej niz tym, którzy uwazaja, że jest nia info "podczas seksu stosuj zabezpieczenie". Bo potem zabezpieczenie zawiedzie, a ludzie nie wiedzą jaka jest szansa na ciążę, nie wiedzą kiedy można w nia zajsc itd.
@agaja można to tylko skomentować xD typowe katolskie pitu, pitu bo oczywiście edukacja seksualna polega tylko na powiedzeniu, żeby używać antykoncepcji i gdyby nie edukacja kościoła to nikt by nic nie wiedzial, beka xD
@rzep: Gdyby tylko ktoś kiedyś powiedział jej w szkole , że z seksu są dzieci i istnieje takie coś jak p----------a lub pigułka z pewnością nigdy by nie doszło do takiej sytuacji...
@turok2016: nic takiego nie napisalam. Zauwazylam jedynie, że KK jak najbardziej jest za rzetelna edukacja, która polega przede wszystkim na zaznajomieniu ludzi z biologia seksu. Reszta to już Twoje jakieś wywody.
@agaja: rzetelna edukacja i dlatego KK wmawia, że p----------a w żaden sposób nie może chronić chociażby przed HIV? To jest ta rzetelna edukacja? Bzdury na temat pigułki po to też ta wielka edukacja KK?
Jest tu jakiś prawdziwy facet? A jak jest to lepiej niech się spieszy bo za ilość bombelków nie recze
@sharpmarv: pacz na to:
Ja jestem za tym aby ja zastrzelic bo nie zasluguje na zycie, a jej biedne dzieci na wychowanie dla psychologów.
Kościół co prawda zakazuje antykoncepcji, ale zaleca stosowanie metod, które wymagają dużej wiedzy o biologii seksu.
Wiec dużo bliżej mu do rzetelnej edukacji seksualnej niz tym, którzy uwazaja, że jest nia info "podczas seksu stosuj zabezpieczenie". Bo potem zabezpieczenie zawiedzie, a ludzie nie wiedzą jaka jest szansa na ciążę, nie wiedzą kiedy można w nia zajsc itd.
Zauwazylam jedynie, że KK jak najbardziej jest za rzetelna edukacja, która polega przede wszystkim na zaznajomieniu ludzi z biologia seksu.
Reszta to już Twoje jakieś wywody.
https://www.deon.pl/religia/serwis-papieski/aktualnosci-papieskie/art,3689,wypowiedz-papieza-o-prezerwatywach-i-aids.html
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/episkopat-o-pigulce-dzien-po-episkopat-przeciwny-pigulce,506719.html a tutaj przykład z naszego podwórka, czyli nie tylko zakazane dla wyznawców, ale zakazać wszystkim w Polsce bo KK sobie rości prawa do Polski i Polaków czy są wierzący czy nie... Jedynie się cieszyć, że laicyzacja postępuje i miejmy nadzieje, że KK zostanie zepchnięty na całkowity margines.