Wpis z mikrobloga

@CitizenCT500: chociaz chcialbym zeby to byl bait, to niestety tak ja @Shanny napisala, kobieta mogla w ten sposob szukac szczescia. Tak troche zmieniajac temat... zastanawiajace jest to ze co drugi z Was chcialby zabrac jej tak podstawowe prawo jak prawo do posiadania dzieci? Przeciez to jest rownie zle jak tortury, niewolnictwo, morderstwo.
  • Odpowiedz
@sharpmarv: No tak. My się możemy mądrzyć na ten temat, bo nie urodziliśmy się w patologicznej rodzinie. Dziwne, że mirki potrafią usprawiedliwić własne problemy życiowe tym, że urodzili się u januszy i mają zerową pewność siebie, ale nie potrafią zrozumieć, że taka dziewczyna podejmowała w życiu głupie decyzje, bo brakowało jej wiedzy, dobrych wzorców i miała duże deficyty emocjonalne.
  • Odpowiedz
@sharpmarv: "Prawo do posiadania dzieci" rzeczywiscie brzmi jak swietosc. Ale przeciez posiadanie dzieci jest nierozerwalnie zwiazane z odpowiedzialnoscia za te dzieci, wychowaniem ich oraz utrzymaniem. Co zrobic, jezeli ktos chce to prawo do posiadania dzieci naduzywac poprzez korzystanie z prawa do plodzenia dzieci, pomijajac koniecznosc ich wychowania i lozenia na nie? Czy panstwo (czyli w zasadzie zwiazek osob trzecich, blizszych i dalszych sasiadow takiej osoby) powinno brac na siebie obowiazek
  • Odpowiedz
@piwniczak: mozna ten problem probowac rozwiazac innymi sposobami, np. poprzez edukacje. Moim zdaniem panstwo w ktorym wprowadza sie takie prawa powinno upsc. Czy my jestesmy bydlem zeby decydowano za nas o takich sprawach. Nawet przyklad skrajnej patologii nie przekonana mnie do poparcia takich idei.
  • Odpowiedz
@piwniczak: większość ludzi jak widzi napisane "prawo do..." o--------a korba i ich świadomość odrzuca jednocześnie "odpowiedzialność za...". Ludzie to zwierzęta, jak to naprawdę zrozumiesz przestaniesz się dziwić.

Reee mnie się należy. Święte prawo! łolaboga!
  • Odpowiedz
@sharpmarv: Edukacja jest nie na rękę państwu które potrzebuje przygłupów mnożących się jak króliki, żeby nadrobić tych bardziej świadomych czym rodzicielstwo naprawdę się wiąże. Ot taka prawda.
  • Odpowiedz
@CitizenCT500: Nie wiem czy to zarzutka, ale czytając to zrobiło mi się szkoda tej kobiety. Widać, że ona szczerze myślała, że tymi dziećmi zatrzyma przy sobie faceta. Aż dziw, że po tylu niewypałach, dalej próbuje. Widać, że jest mega nieszczęśliwa. Szkoda najbardziej tych dzieci. W komentarzach oczywiście pomyje na nią, a na tych mężczyzn, którzy z taką uprawiali s--s bez zabezpieczenia to ani słowa ( ͡° ʖ̯ ͡
  • Odpowiedz