Wpis z mikrobloga

@hoszak: #motocykle #motoryzacja #wroclaw #kawasaki #motomirko

Hej Mirki,

szukam pierwszego motocykla, najlepiej Wrocław lub okolice, mogę kawałek dojechać.

Upatrzyłem 2 interesujące mnie modele, oba kawasaki, ER5 oraz ER6N. Wiem, dwa różne moto ale to pierwszy motocykl, jak będzie ER5 to sprzedam ją po jednym, może dwóch sezonach. Jak trafi się ER6N to będzie to motor na dłużej.

Oglądałem dzisiaj dwie sztuki ER5, motor produkowany do 2006 roku wiec jest to już dość dojrzała konstrukcja :). Wiedziałem, że trzeba się liczyć z różnymi usterkami ale nie wiedziałem, że będzie to poligon doświadczalny dla mojej spostrzegawczości. Jedna wyglądała jak po sporej kolizji, bicie na kole, w zasadzie kolo do natychmiastowej wymiany. Pourywane elementy, wgniecenia wszędzie. Druga cała spocona, olej był dosłownie wszędzie tylko w silniku jakoś mało. Jedynka strzelała przy wbijaniu, że w krzyżu czułem.

Straciłem trochę nadzieję na samodzielne znalezienie zdrowego egzemplarza więc zwracam się o pomoc. Jak by było coś rozsądnego daleko od Wrocławia też chętnie rozważę, tylko żeby było po co jechać bo w ogłoszeniu wszystko pięknie, stan igła, a przy oględzinach kartka się skończyła przy wyliczaniu różnych rzeczy, które dyskwalifikują moto z użytkowania na już.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie niech da znać, dzięki z góry!
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hoszak: mam suzuki bandit 600 z 2003 na sprzedaz, piekny nie jest, bo poprzedni wlasciciel i ja uzywalismy jako pierwszego motocykla, ale jest w 100% sprawny. Jezdze nim od 3 lat i jest dalej glownym transportem do pracy i z powrotem. Daj znac jak coś.
  • Odpowiedz
@hoszak: mogę Ci polecić gościa, który zajmuje się sprowadzaniem Kawasaki (gość nie jakiś chamski handlarz, sam pracuje w Kawasaki, pasjonat) z zagranicy, bardzo ładne modele w rozsądnych cenach. Aczkolwiek okolice Poznania i nie wiem czy taki sam świr jak ja żeby pół Polski zjechać dla pewnego modelu
  • Odpowiedz
@blackcurr4nt: Cena i rocznik robi wrazenie, sprowadzone spoko, ale motocykl potrzebny na juz, jutro bede ogladal fajne ER6n z ABS z 2006 roku, zobaczymy. Jak nic nie znajde do polowy maja to dam sobie spokoj i wystartuje w nowym sezonie kupujac moto na zime.
  • Odpowiedz