Chwalilem się już zrobieniem maszynki do delidu to pochwalę się rezultatem.
Po co? Kupiłem używany 6600k na raty 0% na alledrogo, zainstalowałem, na stocku odpalam prime95, procek wchodzi w turbo 3.9 i już ma 100c. Do tego najcieplszy rdzeń około 20c cieplejszy niż pozostałe. Myślę albo trzeba zwrócić albo kombinować. Nie kupię w takiej cenie na ratki tego procka gdzie indziej więc trzeba rwac czape.
Trafiłem ma temat o delidzie na pclabie który ogólnie serdecznie polecam. Chłopaki naprawdę podeszly do tematu solidnie i zrobili świetną robotę z tym poradnikiem. Maszynkę sobie zrobiłem, kupiłem wszystko co trzeba i robiłem krok po kroku jak w tutku.
Dziś przed chwilą założyłem procka i tada, na stocku w turbo max 55c :D A wcześniej 100c. No i wszystkie rdzenie rowniutko. Teraz ustawiłem 4.5ghz na 1.3v i mam po paru minutach Max 73c xD pięknie
Polecam i zachęcam, jeśli nie dla temperatur to dla cichszej pracy wiatraków.
@Norskee myślałem o tym przez chwilę ale na tyle razy ile montowalem cooler, zawsze było idealnie. Kiedyś nawet polerowalem stopkę i lappowalem jakieś stare xeony xD aaa pasta to thermal grizzly kryonaut. W między czasie wrzuciłem g4560 byle jak na poprzedniej piascie i temperatury były jak wcześniej. Ale może, kto wie. Tak czy siak każdy powie że delid zbija temperatury kolosalnie. Pod czapkę dałem grizzly conductonaut.
@kusprzyk: Ja na OC 5.0 na i7-7700k BEZ delida mialem okolo 95C(po delidzie okolo 80), a ty na 6600k miales na stocku 100C? Cos chyba krecisz zeby byly wieksze efekty, albo zalozyles zle cooler
@iMarek22 może i ten cooler rzeczywiście źle siedział? Ale naprawdę przy samym turbo walilo 100c na 2 rdzeniu. Aż tak źle nie można chyba założyć coolera kiedy wcześniej za każdym razem siedział idealnie.
@trolljaskiniowy tak wiem, po premierze ryzenow też bym go wzial. Gwoździem do trumny Intela były coffe lake na z370 ale jak już mam #!$%@? płytę z270 to nie będę się bawił w sprzedawanie kupowanie itd :p
Czy za 4500 zł netto, warto wyprowadzić się od rodziców i zamieszkać w mieście 100k mieszkańców? Czy realnie jestem w stanie się utrzymać i coś odłożyć? #pytanie #zarobki #pracbaza #zycie
Po co?
Kupiłem używany 6600k na raty 0% na alledrogo, zainstalowałem, na stocku odpalam prime95, procek wchodzi w turbo 3.9 i już ma 100c. Do tego najcieplszy rdzeń około 20c cieplejszy niż pozostałe. Myślę albo trzeba zwrócić albo kombinować. Nie kupię w takiej cenie na ratki tego procka gdzie indziej więc trzeba rwac czape.
Trafiłem ma temat o delidzie na pclabie który ogólnie serdecznie polecam. Chłopaki naprawdę podeszly do tematu solidnie i zrobili świetną robotę z tym poradnikiem. Maszynkę sobie zrobiłem, kupiłem wszystko co trzeba i robiłem krok po kroku jak w tutku.
Dziś przed chwilą założyłem procka i tada, na stocku w turbo max 55c :D A wcześniej 100c. No i wszystkie rdzenie rowniutko. Teraz ustawiłem 4.5ghz na 1.3v i mam po paru minutach Max 73c xD pięknie
Polecam i zachęcam, jeśli nie dla temperatur to dla cichszej pracy wiatraków.
#pcmasterrace !
źródło: comment_iBujvLdMjVuUSscR9p7TVeAVfA74mOLK.jpg
Pobierz@Maou Jak kupowałem platformę to nie
@kusprzyk: o #!$%@? xDDD