Aktywne Wpisy
OddajButa123 +183
oldspiceedit +2
Mirasy, szybkie pytanie, szybka odpowiedz: Jak osiagnac piekne zycie w wieku 40 lat z przynajmniej 10M PLN na koncie przy moim scenariuszu?
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
10 000 000 PLN wydaje sie twarda granica ktora nie wiem jak osiagnac za 10 lat, chcialbym Wasze porady jak Wy byscie to ogarneli w takiej sytuacji?
- Mam 30 lat, moja kobita tak samo
- Zarabiamy razem na reke kolo 25-30k / miesiac po odjeciu kosztow zycia
- Obecnie mamy kolo 400k oszczednosci
#przegryw #antynatalizm
@jbp1: całe życie organiczne jako zjawisko jest bezcelowe. Gdyby nagle zniknęło, nikt by z tego powodu nie płakał bo nieistniejące istoty nie czują że coś je omija.
Idąc tym tokiem myślenia, to istnienie w ogóle czegokolwiek jest bez sensu, bo jak nie będzie niczego, to nie będzie miało co płakać. Mam wrażenie, że antynataliści maja strasznie pesymistyczne podejście do życia. Pesymistyczne, nie realistyczne.
Nie uważam mojego życia za cierpienia. Wydaje mi się, że podejście: "nie będę grał w grę i to czyni mnie moralnym zwycięzcą" jest takie
@FilozofujacyTopor: i byłbyś tym żenującym "heheszkowym" ojcem, który nie do końca umie w memy, ale próbuje xd. Popatrz sobie na necie, jakie są teraz trendy dla osób 10 lat młodszych od Ciebie (muzyka, gry, jutuberzy) i wyobraź sobie jeszcze bardziej spotęgowane różnice.
To ja już wolę naturalny, wynikający z różnicy wieku i wychowania, dystans.