Aktywne Wpisy
robert5502 +275
Bozia oczywiscie wszystko widzi, wszystko słyszy, wszystko wie...
Ale czasami czegoś nie dowidzi, wiec zaprasza do takiej drewnianej skrzyni na szepty ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazkatoli #religia #katolicyzm
Ale czasami czegoś nie dowidzi, wiec zaprasza do takiej drewnianej skrzyni na szepty ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazkatoli #religia #katolicyzm
BlackpillMonster +26
Dlaczego polscy programiści się tak wywyższają na tle programistów z Indii? Taki Pajeet:
- żyje w warunkach ogromnej konkurencji, co zmusza do go ukończenia dobrej szkoły i ciągłego podnoszenia kwalifikacji
- mowi płynnie po angielsku (w Indiach angielski jest językiem urzędowym), a polski programista na ogól duka na poziomie A2-B1
- doskonale zna procesy działające w dużych korporacjach, dzięki czemu jest lepiej dopasowany kulturowo do takiego środowiska. Polak na ogól robi w kontraktorni na B2B
- wstawia na Youtubie tutoriale po godzinach, z których uczą się programiści z całego świata
- nigdy nie sprawia problemów, nie wykłóca się tylko dowozi co ma dowieźć. Tymczasem Polak będzie się spierał o takie g---o jak indentacja albo pojedyncze vs podwójne cudzysłowy w stringach
- żyje w warunkach ogromnej konkurencji, co zmusza do go ukończenia dobrej szkoły i ciągłego podnoszenia kwalifikacji
- mowi płynnie po angielsku (w Indiach angielski jest językiem urzędowym), a polski programista na ogól duka na poziomie A2-B1
- doskonale zna procesy działające w dużych korporacjach, dzięki czemu jest lepiej dopasowany kulturowo do takiego środowiska. Polak na ogól robi w kontraktorni na B2B
- wstawia na Youtubie tutoriale po godzinach, z których uczą się programiści z całego świata
- nigdy nie sprawia problemów, nie wykłóca się tylko dowozi co ma dowieźć. Tymczasem Polak będzie się spierał o takie g---o jak indentacja albo pojedyncze vs podwójne cudzysłowy w stringach
Codziennie będę wrzucał pod tagiem #100dniwszystkieswiaty jedną kapelę z mojego muzycznego archiwum, która wg. mnie zasługuje na takie wyróżnienie. Może komuś wpadnie coś w ucho, a ja będę miał zajęcie do czasu aż zdejmą mi gips XD
1/100
Na początek porcja "świeżej krwi" z baskijskiej miejscowości Cestoa.
Nazywają się RODEO i grają razem od roku 2014.
Na początki ich głównym zajęciem na próbach było ćwiczenie utworów formacji Kyuss, lecz kiedy podczas pierwszego koncertu przed żywą publicznością zauważyli, że to co prezentują spotyka się z aprobatą zebranych, postanawiają zacząć tworzyć własny materiał.
Jeszcze w tym samym roku ukazuje się ich pierwsze demo, a w styczniu 2017 premierę ma pierwsza pełnoprawna płyta długogrająca, biorca swoją nazwę od nazwy składu.
Niemal dwa lata po debiucie wracają z kolejnym, wypchanym baskijskim stonerem, albumem zatytuowanym DILMUN.
#muzyka #rock #nudzimisie #stonerrock #stoner
Nazwa zaczerpnięta oczywiście z tagu nawiązującego do mojego podcast. Zainteresowanych większą dawką muzyki zapraszam do obserwowania #wszystkieswiaty.
Dzięki za uwagę i do usłyszenia jutro... Chyba (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)