Wpis z mikrobloga

Czy Konfederacja Korwina chce wyjść nie tylko z UE, ale również z NATO?

Co o tej dacie i o praskim szczycie w ogóle myśli prezes Janusz Korwin-Mikke, Sputnik dowiedział się z rozmowy z politykiem.

„Przyznam, że byłem zwolennikiem przystąpienia Polski do NATO. Kiedy stało się jasne, że blok ten przekształca się w układ agresywny, nastąpiło wielkie zaniepokojenie. Teraz jestem pełen rezerwy, co do NATO. Nie wiem, czy to się stało pod naciskiem amerykańskim, ale Polska po przystąpieniu do Sojuszu Północnoatlantyckiego nie była zobowiązana do ingerencji ani w Iraku, ani w Afganistanie. Przecież te państwa nie leżą nad Atlantykiem Północnym" — stwierdził Korwin-Mikke.

#konfederacja #korwin #nato #4konserwy #neuropa
musztym - Czy Konfederacja Korwina chce wyjść nie tylko z UE, ale również z NATO?
 Co...

źródło: comment_Q0geQ76zFVAsxabTqt4yH6r5wftIoB7A.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@musztym: Korwin tutaj wypowiedział się bardzo rozsądnie. Nato w żaden sposób nie zobowiązywało nas do pomocy USA w Iranie czy Afganistanie.
Zresztą twój komentarz to polityczny pudelek typu: "Czy polityk xxx gwałcił małe dzieci? Niby nie, ale zadałem pytanie więc niesmak pozostał."
  • Odpowiedz
  • 15
@musztym korwin jaki jest taki jest, ale akurat ta wypowiedź ma ręce i nogi. Stwierdził, że nie musielismy w mysl paktu interweniować na Bliskim Wschodzie oraz że ma rezerwę do sojuszu, który pewnie przy odpowiednich okolicznościach wypnie się na nas po całości.
w domyśle jak mniemam pozostaje że trzeba liczyć przede wszystkim na siebie
  • Odpowiedz
Stwierdził, że nie musielismy w mysl paktu interweniować

@K_R_S: a co konkretnie do tego ma NATO? Interwencję argumentowaliśmy obecnością i zobowiązaniami wobec NATO?

w domyśle jak mniemam

źle mniemasz, Korwin uważa, że NATO chce rozpętać III wojnę światową atakując Rosję, która jest naszym przyjacielem, ze względu na to, że zagraża nam Ukraina chcąca odebrać nam ziemie xD
  • Odpowiedz
W tej chwili boję się Niemców i Ukrainy. Oba te kraje mają do nas pretensje terytorialne - mówił w "Jeden na jeden" Janusz Korwin-Mikke. Prezes partii KORWiN przekonywał, że choć najnowsze plany rosyjskiego Gazpromu mogą budzić wątpliwości, Rosja pod rządami Władimira Putina nie jest dziś dla Polski wrogiem.

@K_R_S: https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/korwin-mikke-w-tvn24-ukraina-jest-naszym-wrogiem-nie-rosja,585383.html

• Odpowiedz
  • 3
@musztym przeczytałeś co wysłałeś? z tego w ogóle nie wynika to o czym pisałeś wcześniej. masz braki w rozumowaniu. Ani to o wojnie która chce rozpętac NATO, ani o tym że Rosja to nasi przyjaciele
  • Odpowiedz
z tego w ogóle nie wynika to o czym pisałeś wcześniej

@K_R_S: fragment o o Ukrainie celowo pominąłeś czy masz braki w rozumowaniu? Jak chcesz resztę to użyj google, albo odpowiedz mi na poprzednie pytanie co ma NATO do interwencji w Iraku.
  • Odpowiedz
  • 1
@musztym akurat fragment o Ukrainie się zgadza, ale ma też jako takie pokrycie w rzeczywistości jeśli chodzi o na przykład okolice Chełma i Lubaczowa.

To Ty oczerniasz, więc dobrze, żeby to Twoja historia trzymała się w pełni kupy
  • Odpowiedz
ale ma też jako takie pokrycie w rzeczywistości jeśli chodzi o na przykład okolice Chełma i Lubaczowa.

@Wojbody: źródło. Dobrze, że przynajmniej zdajesz sobie sprawę, że janusz gada głupoty
  • Odpowiedz
@K_R_S: Nie, nie ma racji. Sojusz zobowiązuje, to nie jest darmowa ochrona tylko każdy członek sojuszu opłaca składke czlonkowską, podobnie w Unii tez każdy musi do wspólnej kasy sie dorzucić stąd też są pieniadze na dofinansowania z UE. Nasz kraj od zawarcia sojuszu w 1999 do 2013 wpłaciliśmy 900 mln zł (program NSIP), zaś z tego programu pobraliśmy już tylko licząc za 15 lat sojuszu 1,4 mld zł co daje
  • Odpowiedz