Wpis z mikrobloga

Tak mały problem z #woocommerce #webdev . Problem jest dosyć prosty, produkty nie mieszczą się w szeregu. Jak ustawię 3 w szeregu to pokazują się dwa a ten trzeci jest linijkę niżej - w dodatku jest tam sam, bo dopiero w następnej linii są trzy produkty i tak cały czas. Oczywiście jakiekolwiek zmiany np. na 4 produkty w szeregu powodują analogiczną sytuację. Pojawiają się trzy, a następny jest niżej. Na obrazku pokazane jak to wygląda. Kombinuję z css jak to zmienić ale nie mogę nic poradzić. Kombinowałem z "width" i na podglądzie wygląda ok, ale po przejściu na stronę bez zmian.
neverwalkalone - Tak mały problem z #woocommerce #webdev . Problem jest dosyć prosty,...

źródło: comment_qZzXkIQDdFvyAr2OtdAad0tSIUUF4ABC.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@neverwalkalone: ok, wiec dales dla kazdego elementu 25% szerokosci. No i to by dzialalo gdyby nie jeden szczegol. Kazdy z tych elmenetow ma jeszcze nadany prawy margines. Wiec w rzeczywistosci kazdy z tych elementow ma szerokosc 25% + margines. Po zsumowaniu nie będzie to 100% a ponad ;) Rozwiazanie? Uzyj funkcji calc. Dla elementu

.woocommerce ul.products.xxlarge-up-4>li.product, .woocommerce-page ul.products.xxlarge-up-4>li.product
szerokosc daj nie 25% a 25% - margines czyli

.woocommerce ul.products.xxlarge-up-4>li.product, .woocommerce-page
  • Odpowiedz
@TeflonDon: sorry, że ci głowę zawracam pierdołami, ale została mi ostatnia rzecz do zrobienia i kolejny raz utknąłem. chodzi o wielkość obrazków na stronie produktu - są bardzo małe w lewym rogu. Na początku było okej i zajmowały więcej miejsca, a teraz się popsuło. Próbowałem coś ogarnąć z tą komendą wyżej ale bez skutku, tutaj przykład - https://stylishsoul.pl/produkt/gunslingers-matte-shaper-pomada-do-wlosow-75-ml/
  • Odpowiedz