Aktywne Wpisy
Damianowski +33
#!$%@? chłop srał pod siebie na wiecu,
Nie potrafił dobrze skleić kilku zdań
Pokonały go schody i ogólnie miał problem z chodzeniem
No ale fajnie się uśmiechał do pizzy i fajnie jadł lody.
XD
Nie potrafił dobrze skleić kilku zdań
Pokonały go schody i ogólnie miał problem z chodzeniem
No ale fajnie się uśmiechał do pizzy i fajnie jadł lody.
XD
zonobijca +219
-Kelwin - pokazuje ile jest różnicy od zera absolutnego, czyli braku energii. No w codziennym życiu średnio przydatne, ale jak coś liczysz to jak najbardziej. Mondry kewin.
-Celcjusz - pokazuje kiedy woda będzie zmieniać stany skupienia. Na codzień możesz zaobserować to zjawisko, bardzo przydatne, szczególnie w zimowych okresach. Bondź celcujeszem.
-Faren... - nawet nie dokończe, bo nie zasługuje. No ku*wa, zero pokazuje temperature zamarzania roztworu wody, lodu i ku*wa salmaniaku. Po ch*j ci to? Jak się do tego odniesiesz? Ej stary, nie wychodz na dwór ku*wa, no mieszanina wody, lodu i salmaniaku mi już dawno zamarzła, ja pierdoooooole, dawaj kurtke.
Nie bądź #!$%@?, miej godność.
#heheszki #humorobrazkowy #pasta
@bambus94: jest nawet hipoteza (może tylko urban legend), że to była dość specyficzna część ciała, jego żony, a wiadomo, że temperatura ciała kobiet waha się miesięcznie...
Przykładowo stopnie C wcale nie są zdefiniowane tak, że woda zamarza w 0.0 stopniach C a paruje w 100. Stopnie C są zdefiniowane na podstawie zera absolutnego i punktu potrójnego wody (który jest w 0.01 C a nie w 0 C). Natomiast były projektowane tak, żeby te
Odczuwalna w Polsce rzadko odbiega od tej na termometrze, przynajmniej jeśli chodzi o upał. Chyba tylko
@Antorus: Jakie 35, jak przed chwila pisalismy ze jeszcze rok temu bylo 36.6. A to nie jest wyjatek. Poza tym jak siedzisz na plazy, gdzie masz nagrzany piasek od slonca, to masz odczuwalnie jescze wyzsza temperature, a o tym byl temat.
Komentarz usunięty przez autora
@Hatespinner: nie jestem ulańcem, wagę mam absolutnie w normie, ale 37 stopni uważam za bardzo wysoką temperaturę, dalece zbyt wysoką, by się komfortowo czuć. I nie ma znaczenia, czy jestem w Polsce w lesie, czy za granicą na super plaży. 37 stopni to za dużo i już.
Zwłaszcza, że połowę ich "nowoczesnych technologii" opracowali obcokrajowcy. Wystarczy popatrzeć na projekt Manhattan(Hans Bethe, Enrico Fermi, Emilio Segrè, Józef Rotblat, Stanisław Ulam, Edward Teller, John von Neumann, Klaus Fuchs).
Był jakiś wypadek kiedyś w NASA związany ze złym przeliczaniem jednostek podczas projektowania, ale to chyba
@Shatter: Najwyższy stopień zagrożenia upałami jest już od 34°. Zaleca się nie wychodzić od 30°, czyli jak widać, te alerty są odrealnione.
1. nie definiują tak samo
2. dla zwykłego człowieka definicja Fahrenheita jako temperatury roztworu itd. itp. też nie ma żadnego znaczenia.
@Shatter: Najwyższy stopień zagrożenia upałami jest już od 34°. Zaleca się nie wychodzić od 30°, czyli jak widać, te alerty są odrealnione.
@Hatespinner: halyna dzwon po karetke mom UDAR SLONECZNY
a idz pan w #!$%@?, 37 stopni xD chyba masz za niskie cisnienie, idz i