Wpis z mikrobloga

C#,ASP.NET MVC, Przy tworzeniu appki wybrałem tam autoryzacje przez rejestrowanie i dodałem takie pola jak są niżej, I teraz chce żeby jak ktoś się rejestruje to zeby jego dane trafiły do mojej bazy gdzie mam wizyty,pacjentow itp, cos na kształt dodawania przez rejestracje.
Bo potem chce dodać jeszcze np mozliwosc zapisania na wizyte, no i wtedy bierze i zapisuje aktualnie zalogowanego pacjenta ale to chyba przez zwrócenie @Html.HiddenFor(c=>c.Id).
Szukałem na stacku ale nie trafiłem na to co akurat chce zrobic. Wiec jak zrobic zeby dane z rejestracji trafiały do mojego dbo.Pacjenci?
#programowanie
Koprowy - C#,ASP.NET MVC, Przy tworzeniu appki wybrałem tam autoryzacje przez rejestr...

źródło: comment_3DjctS7ZIxa82r7tf1ZcSkrRdMYamGsM.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koprowy: takie proste CRUDy to są wszędzie na necie więc poszukaj po prostu dobrego tutoriala.
Np. oficjalny od microsoftu: link

I btw, bo pierwsze projekty pierwszymi projektami, ale nie uzywaj polskich nazw nigdzie. Im predzej sie przyzwyczaisz ze wszystko w kodzie jest po angielsku tym lepiej.
  • Odpowiedz
@Jasak: Znaczy Ja caly kodzik po angielsku i wgl, i CRUD`y all łatwiejsze i trudniejsze zrobilem do swoich modeli, szukania filtrowania, zabezpieczenia itp, widoki rozne w zaleznosci od tego kto sie loguje admin/lekarz/pacjent.
Tylko teraz chce zeby z dbo.AspNetUsers tez umieszczało mi te osobe jednoczesnie w tabeli która zawiera pacjentów i na której tak naprawdę działa wiekszosc
  • Odpowiedz