Aktywne Wpisy

chaddeveloper +214
Rekruterów totalnie p----------o, nawet się z tym nie kryją.
Nie wrzucam screenów, żeby zachować chociaż minimalny poziom poufności.
Long story short – jakiś czas temu miałem zaproszenie do rekrutacji w gamblingu. Na HR screeningu było spoko, nawet się dogadaliśmy, ale oczywiście brak konkretów co do dalszych etapów – "bo jeszcze nie ustalone", "bo zależy od zespołu", bla bla bla. No to czekam.
Po czasie odezwała się rekruterka. Myślę – ok, pewnie dograliśmy szczegóły. A tu
Nie wrzucam screenów, żeby zachować chociaż minimalny poziom poufności.
Long story short – jakiś czas temu miałem zaproszenie do rekrutacji w gamblingu. Na HR screeningu było spoko, nawet się dogadaliśmy, ale oczywiście brak konkretów co do dalszych etapów – "bo jeszcze nie ustalone", "bo zależy od zespołu", bla bla bla. No to czekam.
Po czasie odezwała się rekruterka. Myślę – ok, pewnie dograliśmy szczegóły. A tu
źródło: image
Pobierz
CharakternyZasadowiec +1136

Próbuję pobrać csvkę ze stooq takim prostym kodem. Niby jest response code 200, ale content to pusty string, przez przeglądarkę ściąga normalnie. Ma ktoś może jakiś pomysł?
from urllib.request import urlopen
import shutil
def downloadmarketdata():
. symbol = "cdr"
. url = "https://stooq.pl/q/d/l/?s=" + symbol + "&i=d"
. filepath = "marketdata/" + symbol + ".csv"
. response = urlopen(url)
. print(len(response.read()))
. with open(filepath, 'wb') as outfile:
. shutil.copyfileobj(response, outfile)
. return filepath
Nie wiem jak na mirko wcięcia zrobić (╯︵╰,)
cookie_uu. Po ustawieniu go na dowolną wartość csvka się pobiera, także dorób to w swoim kodzie i będzie śmigać (póki znów nie poprawią zabezpieczenia)