janwit82
#android #aplikacje #programy#programowanie czy znacie program do zwiększania ilości pikseli na zdjęciu czyli sztucznego zwiększania rozdzielczości?
0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
W.....a
W.....a
@janwit82 w gimpie możesz przeskalować, ale nie wiem czy jest na androida
1
deryt
@janwit82:
Ale to w ogóle nie poprawi widoczności. Skalowanie w przeglądarce zdjęć również skaluje obraz, więc jaka różnica?
1
archi3
archi3
@deryt Z tego co pamiętam to aplikacje korzystały z jakiejś strony z SI - działało to w ten sposób, że jak miałeś np. jeden piksel czerwony to naokoło jego dodawało np. 30 identycznych pikseli

@janwit82: i myślisz że to poprawi ostrość przy powiększeniu...?(╯°□°)╯︵ ┻━┻
1
deryt
czyli sztucznego zwiększania rozdzielczości?

@janwit82:
Pytanie: po co to robić??
0
janwit82
@deryt poprawić widoczność przy powiększeniu fragmentu zdjęcia
0
janwit82
@deryt kiedyś czytałem o aplikacjach dodających piksele i efekty nawet byĺo niezłe ale nie pamiętam nazw tych programów
0
deryt
dodających piksele

@janwit82:
1. I skąd niby brały te piksele? Wymyślały nowe szczegóły? No chyba nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Brały z interpolacji.
2. Skoro te programy tak robią, to czemu przeglądarka zdjęć by tak nie miała podczas powiększania podglądu? Odpowiedź: oczywiście że może i tak robią (większość obecnych przeglądarek zdjęć, włącznie z domyślnymi w androidzie czy windows.).
0
janwit82
@deryt Z tego co pamiętam to aplikacje korzystały z jakiejś strony z SI - działało to w ten sposób, że jak miałeś np. jeden piksel czerwony to naokoło jego dodawało np. 30 identycznych pikseli
0
janwit82
@archi3 może trochę - za cholerę nie pamiętam nazwy ale gdy wtedy próbowałem efekt był nawet zadawalający
0