Wpis z mikrobloga

#hosting #webdev

Wiem, że to pytanie pojawia się średnio 2 razy dziennie - ale moje kryteria są zgoła inne.

Poszukuję hostingu.

Wymagania odnośnie ceny - to fundacja, potrzebują "swojego" własnego konta hostingowego + chcą fakturę na siebie.

Każda ich złotówka to pieniądze, które mogą przeznaczyć na dzieciaków - więc woleli by uniknąć niepotrzebnych opłat.

Ale wymagania mam 4.

Poradzi sobie z:

- jedną stroną na wordpressie.
- jedną skrzynką mailową.
- ma być możliwie jak najtańsza.

Chciałbym się zmieścić do 80 zł brutto / rok.

Mam nadzieje, że pomożecie ^^
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@penguin: Jeżeli to formalnie fundacja w krs to myślę że warto zapytać firmy o jakiś rabat np. @MyDevil często ma promocje - zapytaj może jakiś upust przygotują żeby zmieścić się do budżetu. Wymagania macie niewielkie.

Chciałbym się zmieścić do 80 zł brutto / rok.

@penguin: To niecałe 7 złotych miesięcznie, naprawdę będzie trudno coś sensownego znaleźć. Jeżeli naprawdę nie macie możliwości polecam popytać firm - wiele pewnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@penguin: Sam hosting to chyba znajdziesz w tej cenie, z domena to już gorzej.

Za sam hosting w netmark wychodzi koło 65-70 zł rocznie, pakiet 4gb powierzchni i oczywiście limity transferu ale.mysle ,że na 1 wordpressa to starczy.
  • Odpowiedz
@devones: Sam nie pracuję w tej fundacji - raczej tylko pomagam. Nie chciał bym się zwracać bezpośrednio w "jej" imieniu.

@Joterini: Sprawdzę, dzięki.

Początkowo stawiałem na OVH - ale jak usłyszałem, że trochę drogo to szukam tańszej alternatywy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@penguin: oczywiście to hosting współdzielony,nie masz dostępu SSH tylko cpanel ale wszystko spoko działa l, bardzo dobra pomoc techniczna, lets encrypt MySQL i konta e-mail.

Ovh raczej pod vpsa jest chyba polecany ale mogę się mylić.
  • Odpowiedz
@sohost: Na spotkaniu w fundacji będę we wtorek - jeżeli tylko możecie mi coś takiego załatwić było by super. Możemy nawet umówić się na dwuletnie opłacenie z góry :)
  • Odpowiedz