Wpis z mikrobloga

@FHA96: > ja mam linę w mieszkaniu na wszelki wypadek

O kurczaczki! Czyli ten sznur, który swego czasu kupiłam, żeby się na nim kiedyś powiesić może mi kiedyś uratować życie. Kto by pomyślał, że stany depresyjne mogą mieć pozytywne skutki? ¯\_(ツ)_/¯
Profilaktycznie dokupię ten dynks, o którym wspomniał @krolcz
Zadziałaliśmy bardzo szybko, już 15 minut po zgłoszeniu telefonicznym. Rozstawiliśmy skokochron i drabinę pod oknem balkonowym. Ale wszystko działo się tak szybko, że nastolatka najprawdopodobniej spanikowała i pobiegła do okna z drugiej strony bloku i wyskoczyła - mówi Bartłomiej Rosiek rzecznik prasowy miejskiej straży pożarnej w Krakowie.

@staryhaliny: czekaj, czyli rozstawili jej skokochron a ona wyskoczyła z drugiej strony? :|
można też np wystrzelić sobie z ręki pajęczą sieć w kierunku okna sąsiada i polecieć bezpiecznie na dół spuszczając się po niej

@lazer ja bym polecial na skrzydlach jak batman
Jezu, tak mi przykro że nie było wcześniej straży z tym rozłożonym do skakania. Wyobrażacie sobie jaka trauma musiała spotkać tę kobietę? Jest bardzo odważna że to zrobiła. 6 piętro...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@r5678: @Plemnik_w_Gardle: można jeszcze jeśli to nie był skok z balkonu tylko z okna zawiesić się na oknie rękami wybić okno sąsiadowi i wejść do jego mieszkania, albo zawiesić się rękami o framugę okna i wybić nogami szybę sąsiada na dole. Jest też opcja wybicia szyby sąsiada nad nami ale wtedy będzie ciężej wejść.

@ZADYMIARZ_PL: próbowałeś kiedyś wisząc na oknie wybić szybę zespoloną w oknie pcv?
Wpadłem jeszcze na inny pomysł. Wychodzisz z większego okna i zaczepiasz się większego i mniejszego jak na rysunku. Następnie spuszczasz się z parapetów obu okien i obejmujesz nogami ścianę między oknami u sąsiada. Mocno naciskasz nogami na ścianę żeby zwiększyć tarcie. Następnie puszczasz parapet jedną ręką i układasz ją w pozycji gotowej do łapania ściany między oknami. Puszczasz drugą rękę i spadasz na parapet niżej. Szansa, że utrzymasz się na parapecie niżej
źródło: comment_doFK9LZD7BW2DUPHbrLrHglJK47x8GtG.jpg
@FHA96: Wiem, oglądałem w UWAGA TVN w poniedziałek, pradopodobnie lekarz przypuszcza że przeżyła ta Sandra. K bez złamania bo bezwładnie wypadła, bez przygotowania nie napinając mięśni i dlatgo nic nie złamała żadnych kości a tymbardziej kręgosłupa, choć mocno płuca ma poobijane i trochę jest poparzona, Dzięki za wołanie.