Wpis z mikrobloga

ogólnie sam Prima Aprilis musiał powstać w jakichś smutnych czasach i teraz jest na siłę trzymany jako taki dzień debila / święto lasu.

@zolwixx: pewnie ten sam case ze średniowiecza /późnej starożytności - co karnawał / post i potem obżarstwo na święta: początek roku to się trochę pobawimy, potem trzeba zaciskać pasa bo przednówek i jedzenia mało, na święta żarcie żeby nie było smutno.
@Tosca303: wiesz, święto to świętujemy. ale noworoczna/karnawałowa/wigilina pompa jest dla mnie niezrozumiała. jedzenia więcej niż można przejeść, a potem bieda. super świętowanie bulwo!
Jak ktoś nie wierzy to polecam spróbować chirurgii, chemoterapii, itp

@szpongiel: ziom, z całym szacunkiem do Ciebie i Twojej choroby - ale wrzucasz się z tym regularnie pod wpisy.

Wiem, że łatwo nie jest ale jednak jesteś na portalu że śmiesznymi obrazkami i słabymi żartami. Prostowanie każdego żartu i mówienie o powadze realnego raka nie na sensu. My wiemy przecież.
@zolwixx: Bardzo prawdopodobna wersja o powstaniu prima aprilis to ta o wprowadzeniu kalendarza gregoriańskiego.

Według starego kalendarza Nowy Rok zaczynał się 1 kwietnia, a że część ówczesnych Januszy nie chciała się przestawić bo kurła kiedyś to było co za nowy kalendarz nie #!$%@? mi tutaj to robiono sobie z nich żarty i zapraszano na fejkowe imprezy noworoczne których nie było.
@szpongiel: Szczególnie, że wzięło się to z 4chana najpewniej (this post gave me cancer- ze spidermanem), więc masz cały internet do zwalczenia

Niemniej zachowanie podobne do wejścia na srogą imprezę i mówienie o tym że alkohol szkodzi, a w piątek powinno się unikać zabaw, a jedzenia mięsa to już w ogóle

Chyba najlepsza opcja jest smieszkowac - parę osób z rakiem tu widziałem, każdy smieszkuje - a pozytywne podejście też jest
@MechanicznyTurek: taką też wersję słyszałam od filologów klasycznych. A to, że nowy rok był 1 kwietnia udowadniają nazwy miesiąca w językach obcych (chociażby angielski) od września do grudnia. Gdyby je próbować tłumaczyć wprost byłoby to m/w siódmy, ósmy, dziewiąty, dziesiąty. @zolwixx ( ͡º ͜ʖ͡º)