Wpis z mikrobloga

#java #spring #programowanie #springmvc

Cześć Mirki, mam pewną zagwozdkę, otóż próbuję w swojej aplikacji zrobić opcję kilku języków. O ile znam metodę na stworzenie funkcji na przełączanie języków i stworzenie słownika na stałe stringi, ale mam problem jak rozwiązać problem z dynamicznymi stringami w tabeli itd. Praktycznie na każdej podstrony są tabele i mamy opcję dodania nowego rekordu i tam by musiała być opcja że dane pole podajemy w kilku językach jak ma brzmieć czyli mamy napisać kolumnę: description i jak dodaje nowy rekord to wpisuje jakiś opis i ten opis musi być jakoś przetłumaczony że jak ktoś wejdzie na tą tabelę w innym języku to pokaże mu się w kolumnie description opis w danym języku jakim się znajduje. Ktoś coś podobnego robił w JAVA SPRING? Z góry dziękuję za pomoc!
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcinkovvsky: mam i18n zainicjowane w aplikacji i na tym bym niby chciał zrobić, tylko jak wygląda kwestia tłumaczenia nowo tworzonych rekordów w tabeli bez ingerencji programisty tak że zwykły użytkownik może to przetłumaczyć?
  • Odpowiedz
@marcinkovvsky: Inaczej to opisze:
Mamy tabelę z danymi które są pobierane z bazy MS SQL Server. Na tabeli wykonuje podstawowe czynności: dodawanie, aktualizowanie i usuwanie rekordów. Myślałem nad taką opcją że jak mam form/pop-up do dodawania nowego rekordu do bazy do obok każdego pola (input) dodać taką flagę, która po kliknięciu nam tworzy input i możemy wpisać tłumaczenie. Nowy rekord poleciałby do bazy a np. tłumaczenie tego rekordu poszłoby do
  • Odpowiedz