Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ludzkość cofa się w rozwoju. Takich kwiatków przez tyle lat wsparcia abezpośredniego i pośredniego mam miliony. I to także w odniesieniu do innych zespołów IT a nie tylko do Grażyny która w-------a sałatke fit i kręcąc tą morda, rzując ta zielenine dzwoni do Ciebie z pyskiem pełnym jakiegos zielonego gówna mówi że "Zapomniałem k---a swojego hasła, jakie ono było ?" W podpowiedzi hasła "nazwa mojego psa Lolusia"
Miłego dnia !
Kontakt z Klientem końcowym to niestety dla mnie codzienność. Czasami zastanawiam się jakim sposobem ktoś może kierować firmą i zachowywać się jednocześnie jak rozkapryszony przedszkolak...