Aktywne Wpisy

Raum +817
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +193
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny

Potrzebuje Logic X Pro. No i jak wiadomo to działa tylko na mac'u.
Jakaś dobra alternatywa?
Za kupnem macbooka przemawia jeszcze za mną Sketch który też tylko na nich pracuje. Corobićcorobić
elo.
Także maci to nie jest tak wspaniała i pewna inwestycja jak kiedyś. Oczywiście fanboje powiedzą ci inaczej, ale to jest tak, że akurat migracja dzisiaj jest z maca na winde bo wiele osób woli sobie tego kompa składać samemu i mieć lepsze podzespoły
@RitmoXL: no ja nie jestem fanem maców ogólnie, ale tak samo jak Sketch - nie ma bata, musi być mac, i jw. Sketch i Logic jest standardem w swojej branży
Podobno.
@ZasilaczKomputerowy: dzięki, ogarnę. Mnie logic nie wkurza,
Komentarz usunięty przez moderatora
@PaulStanley: Jeśli już to Protools a i on już dzisiaj coraz mniej. A w ogóle zależy do jakiej pracy: realizacja nagrań, postprodukcja film/TV? Bo jak sam robisz wszystko to wybieraj jak Ci wygodnie.
Są takie grupy gdzie Logica używa się ekstensywnie.
ale tak już podsumowując to jeżeli lubisz pracować na logicu to bierz maca i pracuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo w PL Logic nie jest w ogóle popularny poza wąską grupą mac userów to ciężko, abyś takie doświadczenia miał. Ripera środowisko pokochało bo jest mocarny i TANI.
W UK/USA kompozytorzy, producenci
Tak od siebie dodam ze kiedyś spróbowałem logica i jakiś taki mi się zabawkowy wydawał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wole ableton (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)