Wpis z mikrobloga

@PaulStanley: BTW Mac here. Akurat Lodzik to jest dzisiaj niby spoko platforma, ale jak apple przejdzie na arm to moźe dla x64 u----ć wsparcie i będą jaja.

Także maci to nie jest tak wspaniała i pewna inwestycja jak kiedyś. Oczywiście fanboje powiedzą ci inaczej, ale to jest tak, że akurat migracja dzisiaj jest z maca na winde bo wiele osób woli sobie tego kompa składać samemu i mieć lepsze podzespoły
  • Odpowiedz
podobno standard na rynku pracy

@PaulStanley: Jeśli już to Protools a i on już dzisiaj coraz mniej. A w ogóle zależy do jakiej pracy: realizacja nagrań, postprodukcja film/TV? Bo jak sam robisz wszystko to wybieraj jak Ci wygodnie.
  • Odpowiedz
@PaulStanley: Studio One to coś między Logic a Cubase, licencja jest na 5 stanowisk, działa na Win i Osx. Można kupić full wersję ze sporą zniżką jako crossgrade z innych DAW ale... jak ktoś przy okazji potrzebuje miksera (z pełną kontrolą DAW) to dodają go do konsolet StudioLive Series 3 za free.
  • Odpowiedz
@MrXavery: Jeden robi tak, a drugi tak. Standardem jedynym jaki znam jest Protools. Potem to już każdy używa czego chce.

Są takie grupy gdzie Logica używa się ekstensywnie.
  • Odpowiedz
@RitmoXL: ja tam o tym nie słyszałem by logic gdziekolwiek był standardem. Tak to zawsze tylko szkoła = reaper praca zawodowa = protools.
ale tak już podsumowując to jeżeli lubisz pracować na logicu to bierz maca i pracuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MrXavery: Ja już mam, także nie potrzebuje. BTW lubię obie platformy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo w PL Logic nie jest w ogóle popularny poza wąską grupą mac userów to ciężko, abyś takie doświadczenia miał. Ripera środowisko pokochało bo jest mocarny i TANI.

W UK/USA kompozytorzy, producenci
  • Odpowiedz
@RitmoXL: myślałem ze ty jestem opem xDDDDD
Tak od siebie dodam ze kiedyś spróbowałem logica i jakiś taki mi się zabawkowy wydawał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wole ableton ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz