No elo. Moze sie ktos z uzytkownikow nowszych xiaomilepsze wypowiedziec jak dziala asystent googla na tych telefonach? Chcialem kupic mi mix 3, ale slyszalem, ze nie mozna odpalic asystenta glosowo, tylko trzeba wcisnac dedykowany przycisk z boku telefonu. Taki sam przycisk ma Mi 9, o ktorym w sumie jeszcze zbyt duzo nie wiem, ale pewnie bym go kupil bo nie ma slidera. Problem w tym ze tez ma przycisk do asystenta. Nigdzie nie moge znalezc czy moze byc uruchamiany glosem, czy tylko przez ten przycisk. #kiciochpyta #xiaomi #xiaomilepsze #android #asystentgoogle
"Jeżeli otrzymaliście już możliwość korzystania z Asystenta Google, wystarczy przytrzymać przycisk home na swoim sprzęcie lub powiedzieć do niego „OK, Google”. No chyba że macie smartfon Xiaomi z oprogramowaniem MIUI 10 – tam usługa uruchamiania głosowego nie jest dostępna."
wg tego tekstu na miui 10 nie dziala. to samo slyszalem na wielu wideorecenzjach mi mix3.
@Andczej: @Greensie: kurła pany, to skad te wszystkie informacje, ze nie dziala na "ok, google"? mowicie o asystencie w jezyku polskim? Andczej, mowisz z wlasnego doswiadczenia, czy masz moze jakas podkladke w postaci linku, zeby rozwiac moje watpliwosci? ;)
@Ipsy: jak przeczytałem twój wpis powiedziałem głośno OK GOOGLE i usłyszałem 3x wibracje Mi9, Mi5 i Samsung Note 8 ( ͡°͜ʖ͡°) potem wziąłem każdego do ręki i sprawdziłem jeszcze raz i działa
zresztą na Note 8 a teraz po zmianie na Mi9 korzystam z asystenta codziennie
@Andczej: czyli to dziala tak jak mysle ze dziala. w sensie, ze lezy sobie gdzies tam zablokowany telefon. mowisz na glos ok google i on odpala asystenta? rozumiem, ze mi9 masz z chinskiej dystrybucji? dobry jest? warto go kupic? mam teraz redmi note 2 (to nie zart) i nie zmienialbym go gdyby nie to ze 16gb pamieci wewnetrznej to zart, bo dalej dziala dobrze, ale sluzy mi juz od 2015 i
@Andczej: myslalem ze jeszcze nie bylo premiery. w innych telefonach dziala to tak samo? to imo bez sensu. myslalem ze bede na przyklad mogl polaczyc go z jakimis smart zarowkami i powiedziec na glos, "ok google, zgas swiatlo w kiblu" bez odblokowywania telefonu. ;)
@Ipsy: odblokowanie głosem w Polsce na każdym telefonie jeszcze nie działa. Wybudzi tylko ekran. Bez aktywnej blokady czy wzorem czy to odcisk działa ok.
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
@Ipsy: i głosowo i przez przycisk
"Jeżeli otrzymaliście już możliwość korzystania z Asystenta Google, wystarczy przytrzymać przycisk home na swoim sprzęcie lub powiedzieć do niego „OK, Google”. No chyba że macie smartfon Xiaomi z oprogramowaniem MIUI 10 – tam usługa uruchamiania głosowego nie jest dostępna."
wg tego tekstu na miui 10 nie dziala. to samo slyszalem na wielu wideorecenzjach mi mix3.
Miui 10 Mi5 - reaguje głosowo
Miui 10 Mi9 - głosowo i przycisk
zresztą na Note 8 a teraz po zmianie na Mi9 korzystam z asystenta codziennie
W języku polskim oczywiście
@Ipsy: przy zablokowanym telefonie jedyne co możesz zrobić to podświetlić sobie ekran w ten sposób ( ͡° ʖ̯ ͡°)
nie, EU
patrząc na cene, tak
@Ipsy: w EU była
na Note8 też blokada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ipsy: Działa kiedy ekran jest włączony, apka asystenta musi być odpalona w tle. Bez naciskana niczego. Mix 2, miui 10
@Tomek_Tcz: czyli mozna zakladac, ze w niedalekiej przyszlosci dzialac bedzie?