Wpis z mikrobloga

No niech ktoś powie że jakikolwiek #linux to jest k---a mądry system to zabije. Instaluje świezutkiego #debian i na nim próbuje #proxmox bo oczywiście installer proxmoxa się nie odpala sam na moim lapku i c--j. Zgodnie z pordanikiem ze strony proxmoxa kopiuje bezmyślnie komendy jedna po drugiej i c--j, nie działa. Czy to jest k---a normalne?
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013: nie jestem teraz w stanie tego potwierdzić bo nie ma mnie w domu ale na bank to nie jest wlp8s0. a jakie to ma znaczenie jaka cyfra? koło 16 postaram się napisać dokładnie ale czy to jest 0 czy 1 to nie wiem bo może mi się mylić z tym eno1.
  • Odpowiedz
a jakie to ma znaczenie jaka cyfra

@ozzi91: Ogarnij podstawy linuksa bo srogo brakuje ci wiedzy i to tej najbardziej podstawowej. Trochę tak jakbyś pytał czy przy formatowaniu partycji w windowsie jakaś tam literka dysku ma znaczenie? Przecież to tylko głupia literka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Więc
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ale w zasadzie na windzie do nie ma znaczenia :D noi tak naprawdę nie mam czasu tego się uczyć, chcę osiagnąć cel po łebkach i zostawić to w p---u :D
  • Odpowiedz
ale w zasadzie na windzie do nie ma znaczenia

@ozzi91: Jak nie ma znaczenia to rób format c d i e. C--j że na jednym jest system a na drugim twój backup danych. No przecież literki nie mają znaczenia tak samo jak nie ma znaczenia to, że ujebiesz pendrive 8GB czy partycję 1TB ( ͡º ͜ʖ͡º)

noi tak naprawdę nie mam czasu tego się uczyć, chcę osiagnąć cel
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie no wiadomo, po prostu jak na razie tylko zaczynam i póki co nie wiem czy jest sens w to brnąć i marnować czas na poznanie tego od początku. Jak na razie jestem lekko zniechęcony i w sumie ciesze się że nie zaczynałem od podstaw bo ile bym czasu zmarnował a i tak bym sie w------ł XD A póki co wychodzi na to, że prawdopodobnie jebnąć tym w p---u
  • Odpowiedz
@Kryspin013: chciałem wyłączyć networkmanagera poprzez [ifupdown]
managed=false ale oczywiście w wymaganym pliku już jest false a networkmanager działa. o co cho znowu...
  • Odpowiedz
@ozzi91: Szczerze to nie zastanawiałem bo nie wiem co to jest proxmox ani jak działa ale pewnie wystarczyłoby ci poszukać w internecie jak stworzyć działający bridge w kvm czy co tam masz.
  • Odpowiedz