konik_polanowy
Wnioski po targach pracy?

java

java

java

java

java

JAVA

#pracait
7
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
n3stlee
@fervi: no jeszcze nie slyszalem, zeby ktos migrowal python->ruby. W zasadzie nie slyszalem, zeby ktokolwiek cokolwiek migrowal do ruby
7
n3stlee
ktos musi utrzymywac stare rozwiazania firm, ktore z nowymi projektami przechodza na python/golang ;)
4
MemowyNekromata
.NET ?
1
fervi
@n3stlee: A potem migracja z Pythona na Ruby i od początku
0
grzegorz-sokol
0
fervi
@n3stlee: Kwestia czasu coś czuję xd powstaną 'ultra nowe języki' i będą przepisywać
0
n3stlee
@fervi: ja tam bardziej stawiam na serverless, a tam nie ma to takiego znaczenia
0
MshL
@konik_polanowy: warto się tego uczyć? napisałem parę programów w c++ ale java wydaje się o wiele wygodniejsza pod każdym względem
0
Inveth
@MshL (╯°□°)╯︵ ┻━┻
0
t.....o
@konik_polanowy: A Rust?
0
T.....1
T.....1
@konik_polanowy: Dokładnie, sam od niedawna się jej uczę. Współczuję przyszłemu zespołowi, który mnie zatrudni. Będzie miał p--------e czytając mój kod ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeden wielki p--------k
0
kyaroru
@TKX1: Taka sztywna wiązanka addów aż się prosi o coś deklaratywnego. To jest właśnie powód, dla którego powstały te wszystkie template enginy i tym podobne wynalazki:)
0
T.....1
T.....1
@kyaroru Może jakiegoś IFA i dodawanie z tablicy, sam nie wiem. Jestem jeszcze lamą z programowania.
0
kyaroru
@TKX1: Tego typu problemy można rozwiązać w taki sposób, że masz jakiś "szablon" (powiedzmy coś przypominającego HTMLa), w oddzielnym pliku, który Twój program przyjmuje, przetwarza go i wrzuca we właściwe miejsca to co trzeba.
0
T.....1
T.....1
@kyaroru: Akurat chciałem aby plik PDF generował się z XML, ale jak zobaczyłem ilość rzeczy do nauki to poszedłem najprostszą drogą i użyłem itextpdf ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
kyaroru
@TKX1: Przy jakiejś trzeciej zmianie tego, jak to ma wyglądać i co tam zawrzeć będziesz klął xD
0
T.....1
T.....1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0
kyaroru
@TKX1: No tak, żyjemy w czasach, kiedy napisać działającą aplikację jest bardzo prosto, ale jeszcze prościej narobić sobie długu technologicznego;)
0
kyaroru
@TKX1: To chociaż dopisz polskie znaki do tego "ja, niżej podpisany", to nie wymaga wzorców projektowych xD
0